Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Κάποιοι πίστεψαν πως έκαναν το τέλειο έγκλημα. Όμως τα ίχνη που άφησαν πίσω τα θύματά τους τους στοίχειωσαν και τους πρόδωσαν.
Ένα ζευγάρι εκτελεί το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του... Ένας νεαρός στο όνομα της αγάπης βάφει τα χέρια του με αίμα... Ένας ηλικιωμένος με τον γιο του διά ασήμαντον αφορμήν «καταπατούν» πέντε ψυχές... Το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας παραμένει ανεξιχνίαστο... όπως και η μαφιόζικη εκτέλεση ενός πυγμάχου.
Πρωτοφανούς αγριότητας εγκλήματα την τελευταία τριετία συγκλόνισαν το πανελλήνιο, με κορυφαίο την εξαφάνιση και τη δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού στη Βέροια με αναπάντητα ερωτήματα και «θύτες» μια παρέα συνομηλίκων του... Διαφορετικά τα κίνητρα, κοινός ο παρανομαστής: φρίκη και αποτροπιασμός!

TO ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ
Μάρτιος 2005: Η μικρή κοινωνία της Μυτιλήνης συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της αποκρουστικής δολοφονίας της 27χρονης Ευστρατίας Μαμώλου. Στο σπίτι της οδού Βυζαντίου 19 πριν από τρία χρόνια ο 32χρονος ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός Γιώργος Μπουταράς είχε σκοτώσει, κομματιάσει και στη συνέχεια κάψει την 27χρονη φίλη του Ευστρατία.
Το ένοχο μυστικό... κράτησαν για τρία ολόκληρα χρόνια μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί που είχαν πλάι στο τζάκι ο ίδιος με την 28χρονη γυναίκα του Αρετή Διόλατζη. Τα ελάχιστα αντικείμενα που είχαν απομείνει από τα αποκαΐδια της νεαρής γυναίκας τούς πρόδωσαν. Το σατανικό ζευγάρι και η Μαμώλου φαίνεται πως αποτελούσαν ερωτικό τρίγωνο, το οποίο οδήγησε στο φονικό όταν, σύμφωνα με την απολογία της Διόλατζη, η άτυχη κοπέλα δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στο ομαδικό σεξ που ήθελε να κάνουν τη μοιραία νύχτα ο άνδρας της.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπουταρά -που επιχείρησε να πάρει πάνω του το έγκλημα- σε ισόβια κάθειρξη και σε φυλάκιση δεκαοκτώ μηνών για τα επιμέρους αδικήματα που του είχαν απαγγελθεί, ανάμεσά τους και αυτό της περιύβρισης νεκρού. Σε κάθειρξη δεκατριών χρόνων καταδικάστηκε και η γυναίκα του για συνέργια στην αρπαγή της άτυχης Μαμώλου με σκοπό τη συνουσία και για περιύβριση νεκρού, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της δολοφονίας.

Η ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΛΛΟΝΗ
Ξημερώματα 11ης Απριλίου 2005: ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε με τα χέρια του στο σπίτι του στη Βέροια την 20χρονη Κική Κούσογλου, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Στη συνέχεια μετέφερε τη σορό της άτυχης κοπέλας με αυτοκίνητο στην περιοχή Φράγμα Ασωμάτων Ημαθίας και τα πράγματά της σε άλλο σημείο, σε μία προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη της. Τα ξημερώματα της επομένης μέρας ο δράστης έθαψε πρόχειρα το πτώμα στο ίδιο σημείο όπου το είχε εγκαταλείψει με τη βοήθεια 40χρονου συγγενούς του, ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του. Τέσσερις μήνες μετά και αφού όλο αυτό το διάστημα προσποιούταν ότι την έψαχνε εναγωνίως, ο 23χρονος ομολόγησε την ενοχή του και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου την έθαψε. Όπως είχε γίνει γνωστό, δράστης και θύμα είχαν χωρίσει έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης, έναν μήνα πριν από το έγκλημα. Ο Δάνος Μουρατίδης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Διαβατών.

ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Στις 14 Απριλίου 2005 η Πάτρα μένει άναυδη από τη δολοφονία του 38χρονου πυγμάχου Ανδρέα Παΐζη. Το θύμα είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα για να πάει στη λέσχη του, ενώ φεύγοντας είπε στη σύζυγό του να τον περιμένει για φαγητό. Μόλις έφτασε στον προορισμό του, στη λέσχη του στα Ψηλαλώνια και κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ένας γνωστός του τον πλησίασε και τον σημάδεψε με ένα υποπολυβόλο. Ο Παΐζης αντέδρασε μάλλον περιφρονητικά: «Τι είναι αυτό, ρε» και ο εκτελεστής όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά τον πυροβόλησε δεκατρείς φορές, οκτώ από τις οποίες στο κεφάλι! Από τότε μέχρι σήμερα οι δολοφόνοι του παραμένουν άφαντοι.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ
Απόγευμα 15ης Σεπτεμβρίου 2005: Νεκρά έπεφταν από το εννιάρι περίστροφο του εκτελεστή τρία μέλη της οικογένειας Ζουμπατλή, στο εξοχικό τους στο Λόγγο Αιγίου. Ο δράστης είχε εκτελέσει ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου στην περιοχή. Φορώντας κουκούλα, άδειασε το όπλο του και σκότωσε τον 66χρονο πρόεδρο του Ελληνοαιγυπτιακού Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζουμπατλή, την 59χρονη σύζυγό του Καλλιόπη-Φανή Ζουμπατλή και τον 40χρονο γιο του Νίκο Ραμζή-Ζουμπατλή, γραφίστα από την Αθήνα. Από τα πυρά γλίτωσαν η 45χρονη Αμέντ Χαναάν Ζουμπατλή, σύζυγος του Νίκου Ζουμπατλή που έδινε επί εβδομάδες μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς και η δεκάχρονη κόρη του και ο πεντάχρονος γιος του που, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόλαβαν και κρύφτηκαν! Κοντεύουν δυόμισι χρόνια και ο δράστης ή οι δράστες τού τριπλού φονικού δεν έχουν βρεθεί.

ΟΠΛΙΤΗΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
Στις 17 Οκτωβρίου του 2005 η Κόρινθος παγώνει στο άκουσμα του πρωτοφανούς αγριότητας εγκλήματος με θύμα την 22χρονη Άννα Νικολάου. Η κοπέλα δολοφονήθηκε από 19χρονο οπλίτη στις τουαλέτες κεντρικής καφετέριας της πόλης, επειδή δεν ενέδωσε στο έντονο φλερτ του και δεν δέχτηκε να τη φιλήσει. Ο νεαρός στρατιώτης από τη Δράμα χτύπησε το θύμα με απίστευτη μανία στο πρόσωπο και στη συνέχεια το κλώτσησε μέχρι θανάτου. Ο 21χρονος σήμερα οπλίτης καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη και εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Αυλώνα.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αρχές Απριλίου 2006: Η Ηλεία συγκλονίζεται από ένα έγκλημα πάθους στο Τραγανό. Ο 48χρονος οικοδόμος Κωνσταντίνος Κουτσουράκης σκότωσε τον 50χρονο αγρότη Διονύση Βασιλόπουλο, αφού οι διενέξεις μεταξύ των δύο ανδρών ήταν συχνές και πάντα με αφορμή τη γυναίκα τού δράστη που ζούσε πλέον με το θύμα.
Ο δράστης αμέσως μετά το έγκλημα παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας και ομολόγησε το έγκλημα: «Δεν είχα προμελετήσει τον φόνο, ούτε είχα στήσει ενέδρα. Με προκάλεσε, μου έκανε χειρονομίες. Εκείνη την ώρα θόλωσα. Άρπαξα το φτυάρι και τον χτύπησα τέσσερις φορές στο κεφάλι. Μετά έφυγα». Ο Κωνσταντίνος Κουτσουράκης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Ναυπλίου.

ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
25 Σεπτεμβρίου 2006: Η Ελλάδα σοκάρεται στο άκουσμα της στυγερής δολοφονίας πέντε κυνηγών, από 17 έως 33 ετών, στα Καλύβια Αγρινίου. Δράστης του πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα πενταπλού φονικού, ο 38χρονος κτηνοτρόφος Διονύσης Φούκας, το παιδί που, όπως είπαν οι συγχωριανοί του, «του μιλούσαν και κοκκίνιζε, το παιδί της εκκλησίας και το σεμνό παλικάρι του χωριού». Το μακελειό έγινε επειδή κυνηγοί «πατούσαν τα τριφύλλια και με τους πυροβολισμούς τρόμαζαν τα ζώα»!
Νεκροί από τις σφαίρες του 38χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, έπεσαν τα αδέλφια Βασίλειος και Χρήστος Νικολόπουλος, 23 και 21 ετών  και τα ξαδέλφια τους Λάμπρος Αντρέσσας, 33 ετών, Ηλίας Πίπας, επίσης 33 ετών και ο 17χρονος Αλέξιος Νικολόπουλος.
Ο πατέρας του δράστη, ο 74χρονος Λυσίμαχος Φούκας, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργια στις ανθρωποκτονίες, αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς ότι είχε κάνει ο ίδιος τους φόνους, προσπαθώντας έτσι να πάρει επάνω του τα εγκλήματα και να γλιτώσει τον γιο του.
Ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ούτε καν βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος. Πατέρας και γιος βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Ναυπλίου αναμένοντας τη δίκη τους, ενώ σημειώνεται ότι ο 74χρονος έχει κάνει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΑΛΕΞ
Με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά υπόθεση ήρθαν αντιμέτωπες οι Αρχές της Ημαθίας, όταν ο εντεκάχρονος Αλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006, ενώ πήγαινε σε μάθημα ζωγραφικής στην Ανωνιάδειο Στέγη της Βέροιας, φέρεται να δολοφονήθηκε από συνομηλίκους του. Η σορός του άτυχου παιδιού δεν έχει βρεθεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν σε τρία διαφορετικά δικαστήρια οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης (πέντε ανήλικοι, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους, καθώς επίσης ο παππούς και ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο ελληνόπουλων κατηγορουμένων).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου