Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

6 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;


Τι σχέση έχει η επιβίωση με τον καλλωπισμό; Οι γάτες δίνουν την απάντηση
Το ξέρεις ότι οι ενήλικες γάτες αφιερώνουν το 50% του χρόνου τους στην περιποίηση του σώματός τους; Αμέ! Οι γάτες είναι φιλάρεσκες, προνοητικές και ξέρουν να επιβιώνουν.
Η Dr Cynthia McManis, κτηνίατρος και ιδιοκτήτρια του Just Cats Veterinary Services, αποκαλύπτει μιλώντας σε καναδική ιστοσελίδα τους λόγους που μία γάτα καθαρίζεται συνεχώς.
Όπως φαίνεται, οι αιτίες δεν αφορούν μόνο θέματα υγιεινής και καθαριότητας, αλλά μεταξύ άλλων, κρύβουν και μυστικά επιβίωσης.


6 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Οι γάτες ενστικτωδώς καθαρίζονται, ώστε να μην έχουν πάνω τους υπολείμματα φαγητών ή άλλες μυρωδιές οι οποίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν αρπακτικά και δυνητικές απειλές για τις ίδιες.

 

ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Γλείφοντας το τρίχωμά τους, οι γάτες εναποθέτουν σάλιο σε αυτό. Στη συνεπακόλουθη εξάτμιση του σάλιου οφείλεται το ένα τρίτο της διαδικασίας ψύξης μίας γάτας, διατηρώντας τη θερμοκρασία της σε λογικά επίπεδα. Επιπρόσθετα, με το γλείψιμο, οι γάτες κατανέμουν τα φυσικά έλαια τους δέρματός τους ισόποσα σε όλο τους το τρίχωμα, για να διατηρούνται ζεστές, όταν απαιτείται.
 
ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΕΣ

Όπως σημειώνει η Dr McManis, πιστεύεται ότι στο σάλιο της γάτας υπάρχουν ένζυμα τα οποία λειτουργούν ως ένα φυσικό αντιβιοτικό. Όταν μία γάτα έχει μία πληγή και τη γλείφει, το κάνει για να αποφύγει μία ενδεχόμενη μόλυνση. Ωστόσο, η McManis λέει πως αν η γάτα μας τραυματιστεί, πάντα χρειάζεται μία επίσκεψη στον κτηνίατρο. 

ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Όπως με το βούρτσισμα των μαλλιών προωθείται η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, με τον ίδιο τρόπο μία γάτα με τη γλώσσα της -η οποία διαθέτει μικροσκοπικές τρίχες στην επιφάνειά της- βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα της.


ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ

Όταν μία γάτα γλείφει μία άλλη γάτα, τότε στέλνει μηνύματα αγάπης. Στην πραγματικότητα αυτή η κίνηση, δηλαδή η ανταλλαγή σάλιου, δείχνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουν οι γάτες μεταξύ τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ

Πέρα από τη φροντίδα και τον καλλωπισμό του σώματός τους το οποίο φροντίζουν με νύχια και δόντια, οι γάτες καθαρίζονται καθώς πολύ απλά, για εκείνες αυτή η πράξη είναι ένα υπέροχο τελετουργικό χαλάρωσης.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου