Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μ. ΡΑΣΟΥΛΗΣ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ!


Λίγους μήνες πριν το θάνατό του, που βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο, ο Μανώλης Ρασούλης έστειλε την τελευταία προφητική επιστολή του στην φίλη του και δημοσιογράφο Ζωή Νιομανάκη στη Γερμανία. Ένα χρόνο μετά, το ΠΟΝΤΙΚΙ δημοσιεύει το κείμενο της επιστολής που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.
«Οι ανίκανοι και άπληστοι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε money-land», έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης αναφέροντας: «Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: «Άκουσον μεν, πάταξον δε». Ο σκοπός της επιστολής μου είναι να στείλω δυο μηνύματα: 1. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι τους τίτλους pigs-οκνηρός-άσωτος κ.λπ. που μας φόρτωσαν γενικεύοντας κάποιοι από τα βόρεια. 2. Υπάρχει μια Ελλάδα μες στην Ελλάδα, όπως υπήρχε μια Γερμανία από το 1933 ως το 1945».
Παράλληλα, ο διάσημος Έλληνας τραγουδοποιός ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 25 χρόνια, ζώντας με τους συμπατριώτες μου, βιώνοντας μια διαρκώς γενικευόμενη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, έλεγα ότι αυτό το στυλ θα καταστρέψει την Ελλάδα, μπορεί και την ανθρωπότητα. Έκανα οτιδήποτε για να εκφράσω το αντίδοτο. Μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται ηττήθηκα»!
Τέλος, ολοκληρώνοντας της επιστολή του σημείωσε: «Αν, λόγω κρίσης οι νεοέλληνες ξαναχαθούμε στη διασπορά, θα ήθελα να έρθουν στην Ελλάδα ποιητές, διανοούμενοι, επιστήμονες από όλο τον κόσμο και από εδώ να ξεκινήσει μια προσπάθεια διαιώνισης της ζωής πάνω στον πλανήτη σε ένα ανώτερο επίπεδο».


http://www.tlife.gr/Article/news-rasoulis/0-9-29838.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου