Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΡΟΣΓΟΥΕΛ (8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1947)


Το συμβάν που αποτέλεσε το έναυσμα για περισσότερο από μισό αιώνα, για την διάδοση των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO). Κάτι συνετρίβη στο Roswell, στο Νέο Μεξικό, λίγο πριν την 7η Ιουλίου του 1947 και -στην αρχή- οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ρητά ότι αυτό ήταν ένας ιπτάμενος δίσκος. Το περιστατικό έμεινε στην ιστορία ως υπόθεση Ρόσγουελ.
Πολυάριθμοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν μεταλλικά συντρίμμια διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση και τουλάχιστον ένας ανέφερε ότι είδε ένα φλεγόμενο σκάφος να διασχίζει τον ουρανό λίγο πριν συντριβεί. 
Τα τελευταία χρόνια, οι μάρτυρες έχουν προσθέσει σημαντικά νέα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στήθηκε για να κρύψει το εξωγήινο σκάφος και τους εξωγήινους που επέβαιναν σε αυτό, για 11 τοποθεσίες συντριβής, και υποτιθέμενο εκφοβισμό μαρτύρων. Το 1989, ο πρώην εργολάβος κηδειών Glenn Dennis ισχυρίστηκε ότι είχε εμπλακεί σε αυτοψίες εξωγήινων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόσγουελ.
Υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη και διαμάχη για το ποιες αποδείξεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Η θεωρία συνωμοσίας έχει απαγορευτεί από το στρατό των Η.Π.Α., αλλάζοντας επανειλημμένα την ιστορία του. Μέσα σε λίγες ώρες που ο στρατός (RAAF Roswell Army Air Field) ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ότι είχε ανακτήσει έναν ιπτάμενο δίσκο που είχε συντριβεί, ανώτεροι αξιωματικοί με επικεφαλής τον στρατηγό διοικητή της Eighth Air Force, επέμεναν ότι το μόνο πράγμα που είχε πέσει από τον ουρανό ήταν ένα υψίστης μυστικότητας, ερευνητικό, μετεωρολογικό μπαλόνι.
Το συγκεκριμένο γεγονός ξεχάστηκε με το πέρασμα των ετών, αλλά το 1978, 30 χρόνια μετά, ο ειδικός των ΑΤΙΑ, Stanton T. Friedman κάλεσε σε συνέντευξη τον Ταγματάρχη Jesse Marcel, ο οποίος είχε αναμειχθεί στην αρχική ανάκτηση των συντριμμιών. Ο Marcel εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους, μία είδηση-βόμβα για την παγκόσμια κοινή γνώμη. Το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας ξεκίνησε διερεύνηση και οδήγησε το Γραφείο της Γραμματείας Πολεμικής Αεροπορίας (SECAF) να πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα, της οποίας το αποτέλεσμα δημοσιοποιήθηκε με δύο αναφορές.
Μια έκθεση από το γραφείο του γραμματέα της Πολεμικής Αεροπορίας που κυκλοφόρησε το 1995, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αναφερόμενο ανακτημένο υλικό, το 1947, ήταν πιθανώς συντρίμμια από ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Πρόγραμμα Mogul (Project Mogul), στο οποίο συμμετείχαν μπαλόνια για υψηλό υψόμετρο με στόχο να ανιχνεύσουν ηχητικά κύματα που παράγονταν από την σοβιετική ατομική βόμβα και δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.
Μια δεύτερη έκθεση, που κυκλοφόρησε το 1997, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναφορές για τα εξωγήινα σώματα ήταν πιθανό ένας συνδυασμός αθώων μετασχηματισμένων αναμνήσεων στρατιωτικών ατυχημάτων στα οποία εμπλεκόταν ή είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί προσωπικό. Καθώς και η ανάκτηση των ανθρωπόμορφων ανδρείκελων(εξωγήινων σωμάτων) αφορούσαν στρατιωτικά προγράμματα, όπως το Project High Dive που διεξαγόταν στη δεκαετία του 1950.
Φυσικά, δεν έλειψε και η απόδοση του συμβάντος σε φάρσες από διάφορους μάρτυρες και υποστηρικτές των ΑΤΙΑ. Το σίγουρο είναι ότι οι υποστηρικτές ύπαρξης εξωγήινων μορφών ζωής δεν πείστηκαν ποτέ από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου