Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΙΑΜΑΙΟΙ.



ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ. ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΚΑΝΑΝ 21 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Το 1811, μια γυναίκα στο Σιάμ, φέρνει στον κόσμο τα δίδυμα αγόρια της. Τη χαρά διαδέχτηκε άμεσα ο τρόμος, γιατί τα νεογέννητα ήταν ενωμένα με μια παχιά, αποκρουστική ελαστική λωρίδα δέρματος. Από εκείνη τη στιγμή και για πολλά χρόνια ο Τσανγκ και ο Ενγκ έγιναν αντικείμενο μελέτης και μοναδικό παράδειγμα γενετικής ανωμαλίας με τον τρόπο που επέλεξε η φύση να τους «δέσει». Οι γονείς των αγοριών ήταν απελπισμένοι με τα «τερατώδη» πλάσματα που έφεραν στον κόσμο. Δεν άργησαν όμως να καταλάβουν πως τα δίδυμα παιδιά τους ήταν πηγή πλουτισμού για την οικογένεια. Από όλα τα μέρη του κόσμου συνέρρεαν πλήθη για τα δουν και τα τσίρκο έδιναν μεγάλες αμοιβές για να δείξουν το ασυνήθιστο θέαμα στο κοινό.
Εξωτερικά, δεν έμοιαζαν απόλυτα. Ήταν έξυπνοι, αρκετά κοινωνικοί και με άριστη φυσική κατάσταση. Στον χαρακτήρα είχαν κάποιες βασικές διαφορές. Ο Τσανγκ ήταν ευδιάθετος και καλοπροαίρετος ενώ ο αδερφός του, Ενγκ, σκυθρωπός και λιγομίλητος.
Οι δυο τους τα είχαν βρει σε όλα και ποτέ δεν καταράστηκαν τη μοίρα τους. Αυτή, η εκ φύσεως ανωμαλία, που τραβούσε την περιέργεια του κόσμου τους επέτρεπε να ζουν πλουσιοπάροχα, χωρίς να εργάζονται. Οι πιο ελκυστικές προτάσεις που δέχτηκαν ήταν από τις Η.Π.Α. Οι Σιαμαίοι, χωρίς δεύτερη σκέψη επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Σασέμ» συνοδευόμενοι από το μάνατζερ και ξεκίνησαν για μια νέα ζωή.
Ως εκείνη τη στιγμή, υπήρχε μεταξύ τους μια απίστευτη σύμπνοια. Κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν ταυτόχρονα και οι σκέψεις τους συμφωνούσαν σε όλα. Το ταξίδι αυτό, χάλασε τις ισορροπίες τους όχι όμως για σοβαρούς λόγους. Ο ένας ήθελε να κάνει το μπάνιο του με ζεστό και ο άλλος με κρύο νερό. Τη λύση έδωσαν ο μάνατζερ και ο πλοίαρχος που τους συμφιλίωσαν μέσα σε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό.
Η πρώτη τους εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Eagle», όπου οι δίδυμοι αποτελούσαν το «κλου» της βραδιάς. Στο πλευρό τους εμφανιζόταν και μια γιγάντια γυναίκα με ύψος 2,30 μ. Η μοίρα τα έφερε έτσι για την κοπέλα που ερωτεύτηκε έναν θηριοδαμαστή και τον παντρεύτηκε με παράνυφους τον Τσανγκ και τον Ενγκ. Ο γάμος αυτός αποτέλεσε για τα δυο αδέρφια πηγή μελαγχολίας και ήταν η αφορμή για να προχωρήσουν τη ζωή τους μέσα από έναν γάμο. Η «πρώτη νύχτα» όμως παρουσίαζε για τους ίδιους κάποιες σαφείς δυσκολίες. Παντρεύτηκαν την ίδια μέρα, με δυο Αγγλίδες από την Καρολίνα. Το εύλογο ερώτημα ήταν ποιες θα τους παντρεύονταν; Οι σύζυγοί τους ήταν δυο πάμφτωχες αδερφές που ήθελαν απεγνωσμένα να σωθούν από τα προβλήματά τους. Οι Σιαμαίοι κέρδιζαν πάρα πολλά χρήματα μέσα από τα σόου τεράτων και είχαν ήδη μια σημαντική περιουσία.
Το παράξενο κουαρτέτο ζούσε αρμονικά. Οι δυο άντρες συνέχιζαν τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους και σε άλλες αίθουσες αυγατίζοντας την ήδη υπάρχουσα περιουσία τους. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επένδυσαν ένα σημαντικό ποσό σε αγορά κτημάτων στην Καρολίνα. Οι Μπάνκερ έγιναν γαιοκτήμονες και είχαν σκλάβους στη δούλεψη τους. Η συμπεριφορά τους ήταν βάναυση και πολλοί τους χρέωναν ότι έβγαζαν πάνω τους απωθημένα μιας ζωής, μιας και η σκληρότητα απέναντι στους σκλάβους ήταν συνηθισμένη. Τα λεφτά δεν άργησαν να δημιουργήσουν διχόνοια στα δυο «δεμένα» αδέρφια. Συνέβη όμως και κάτι αναπάντεχο. Ο Τσανγκ ερωτεύτηκε τη γυναίκα του αδερφού του. Κάτι που δεν μπορούσε ο Ενγκ να δεχθεί. Έπρεπε όμως να δείχνουν αγαπημένοι αν δεν ήθελαν να καταστραφούν επαγγελματικά.
Το μεγάλο ξέσπασμα ήρθε το βράδυ που ο Ενγκ τυφλωμένος από το μίσος και το πάθος, προσπάθησε να πνίξει τον αδερφό του. Ο επιχειρηματίας της αίθουσας όπου, εκείνο το βράδυ έδιναν σόου, κατάφερε να τους συμφιλιώσει προσωρινά. Η δυσαρέσκεια και το μίσος ώθησαν πλέον και τους δυο στη σκέψη του διαχωρισμού μέσω χειρουργικής επέμβασης. Με την οικονομική άνεση που είχαν έφτασαν μέχρι τη Σκωτία για να τα καταφέρουν. Κανένας όμως δεν τολμούσε γιατί η περίπτωση τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ούτε καν ο κορυφαίος χειρουργός Σάιμ, εκείνη την εποχή δεν το επιχείρησε, ενώ στην αρχή ήθελε να αποδεχτεί την πρόκληση. Το συμπέρασμα ήταν κοινό από όλους τους επιστήμονες για την περίπτωσή τους. Διαχωρισμός ίσον θάνατος.
Ο πόλεμος μεταξύ Βορείων και Νοτίων τους έφερε κοντά. Οι δίδυμοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν την οργή των σκλάβων που τους μισούσαν εξαιτίας της συμπεριφοράς τους και αναγκάστηκαν να διαφύγουν με τα 21 παιδιά και τις συζύγους τους σε ασφαλές μέρος. Ο πόλεμος τους είχε καταστρέψει οικονομικά.
Οι υποχρεώσεις κυρίως απέναντι στα παιδιά, τους ανάγκασαν να αρχίσουν πάλι τα σόου. Επιστράτευσαν όλες τους τις γνωριμίες. Συνειδητοποίησαν όμως ότι «δεν περνούσε πια η μπογιά τους». Ο επιχειρηματίας Μπάρναμ που είχε βγάλει πολλά χρήματα από τα αδέρφια, χαριστικά τους εξασφάλισε κάποιες εμφανίσεις. Το κοινό όμως ήταν αδιάφορο. Υπήρχαν τα πιο «εξελιγμένα» τέρατα της εποχής. Γυναίκες χωρίς πόδια, με δυο κεφάλια, τον άνδρα με το λουλακί δέρμα λόγω της πάθησης που ονομαζόταν «κυάνωση» και άλλα παρεμφερή.
Ο Τσανγκ λίγο καιρό αργότερα έπαθε πνευμονία. Ο Ενγκ σκεπτόμενος πόσο θα τον επηρέαζε ο θάνατος του αδερφού του άρχισε να τον περιποιείται ασταμάτητα. Παρόλη τη βοήθεια, ο Τσανγκ έφυγε από τη ζωή. Άφησε όμως τον αδελφό του πανικόβλητο να κρέμεται από την άλλη πλευρά.
Τελικά παρακάλεσε να τον αποκολλήσουν από την άψυχη σωρό. Οι γιατροί ξεκίνησαν να μελετούν το ενδεχόμενο όμως δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν γιατί ο Ενγκ τρεις ώρες αργότερα ήταν νεκρός.


http://www.mixanitouxronou.gr/i-proti-siamei-ploutisan-apo-parastasis-se-tsirko-vasanizan-tous-sklavous-tous-ekanan-21-pedia-ke-paraligo-na-skotothoun-gia-mia-gineka/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου