Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΒΕΡΟΝΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ



ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Η Βερόνα είναι μια από τις μαγικότερες πόλεις της Ιταλίας, στην περιοχή της Βενετίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Adige και δίπλα στην λίμνη Garde. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ιταλίας και χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. Διατήρησε έναν μεγάλο αριθμό αρχαιοτήτων αλλά και από την μεσαιωνική εποχή και την Αναγέννηση. Η αρχιτεκτονική της, η οποία μαρτυρά 2.000 χρόνια ιστορίας, την τοποθέτησε στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.
Αυτή την υπέροχη και γραφική πόλη επέλεξε ο Σαίξπηρ για να ξετυλίξει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και από τότε η Βερόνα από μια από τις ρομαντικές τοποθεσίες που προτιμούν οι τουρίστες όλου του κόσμου.

ΟΙ ΑΡΕΝΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΑ
Η πόλη κατέχει την πιο πλούσια συλλογή με ρωμαϊκά ερείπια σε όλη την Βόρεια Ιταλία. Πραγματικό σύμβολο της πόλης είναι το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το οποίο ονομάζεται Αρένα της Βερόνα και χτίστηκε στον 1ο αιώνα μ.Χ. Στη ρωμαϊκή εποχή αυτές οι αρένες χρησιμοποιούνταν για παντός είδους θεάματα και γέμιζαν με 30.000 θεατές. Το εσωτερικό της Αρένας στη Βερόνα είναι πολύ καλά διατηρημένο και σήμερα γίνεται εκεί το διάσημο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής της Βερόνα.

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΑ
Η Βερόνα θεωρείται η πόλη του Σαίξπηρ, εκεί όπου παίχτηκε το δράμα Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Σήμερα διατηρείται στη θέση του το σπίτι της Ιουλιέτας το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Στο εσωτερικό του σπιτιού βρίσκονται αντικείμενα και έπιπλα από τον 16ο και 17ο αιώνα, καθώς και τοιχογραφίες που αφηγούνται τον μοιραίο έρωτα των εραστών της Βερόνα.
Οι ερωτευμένοι όλου του κόσμου ανεβαίνουν στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας για να φιληθούν και να φωτογραφηθούν ή φωτογραφίζονται δίπλα στο άγαλμα της Ιουλιέτας που βρίσκεται στον κήπο. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι γυναίκες πρέπει να αγγίζουν το δεξί στήθος της ηρωίδας για να τους φέρει ευτυχία, αιώνια αγάπη και γονιμότητα. Το άγαλμα φέρνει ευτυχία και στους εργένηδες που αναζητούν τον έρωτα. Ο τοίχος του σπιτιού είναι γεμάτος από ερωτικά σημειώματα ή επιστολές που καρφιτσώνουν εκεί οι ερωτευμένοι.


http://www.iefimerida.gr/news/244640/verona-ekei-poy-mpalkoni-tis-ioylietas-perimenei-toys-eroteymenoys-eikones?ref=yfp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου