Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ!

Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα μην αδρανείτε, γιατί η φωτιά θα κάψει και το δικό σας αν δεν την αντιμετωπίσουμε έγκαιρα !

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή συγχώνευσης και κατάργησης 16 Γυμνασίων και Λυκείων στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το Λύκειο Τσοτυλίου, καταθέτουμε την πρότασή μας για την συνέχιση της λειτουργίας του Λυκείου Τσοτυλίου η οποία στηρίζεται στα παρακάτω γεγονότα:
Η κύρια αιτιολόγηση περί κατάργησης του Λυκείου Τσοτυλίου στηρίχθηκε κατά την Περιφερειακή Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης στην επάρκεια των Υποδομών στο Λύκειο Νεαπόλεως. Αυτό το αίολο επιχείρημα κατέπεσε εντελώς διότι:
α) Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νεαπόλεως απέστειλε αίτημα προς τον Δήμο Βοΐου για κατασκευή 3 Νέων Αιθουσών για να φιλοξενήσουν τους μαθητές των συγχωνευμένων Λυκείων παραδεχόμενος έτσι ότι οι Υποδομές του Λυκείου Νεαπόλεως είναι ανεπαρκείς.
β) Το Τοπικό Συμβούλιο Νεαπόλεως κατά τα ίδια πήρε απόφαση για πρόταση κατασκευής 3 νέων αιθουσών επιτείνοντας την παραδοχή έλλειψης υποδομών
γ) Ο Λυκειάρχης του Λυκείου Νεαπόλεως παραδέχεται και ο ίδιος την ανεπάρκεια Υποδομών προτείνοντας και αυτός την κατασκευή 3 νέων αιθουσών
δ) Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου αποφάσισε μετά από όλα αυτά να εγκρίνει την εκπόνηση Μελέτης-Κατασκευής και Ανάπλασης του κτηριακού Συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Νεαπόλεως παραδεχόμενο την ανεπάρκεια Υποδομών της Νεαπόλεως και ταυτόχρονα παραδεχόμενο την de facto κατάργηση του Λυκείου Τσοτυλίου δικαιολογώντας την απραξία του παρόλες της δημόσιες δεσμεύσεις και υποσχέσεις για μη κατάργηση του Λυκείου Τσοτυλίου.
Πληροφορούμαστε από το Τύπο για την επιλεκτική και προσαρμοσμένη σε πιέσεις, συναλλαγές και υποχρεώσεις, αναστολή καταργήσεων και συγχωνεύσεων άλλων Λυκείων Γυμνασίων με μόνο κριτήριο την καταγωγή ή την εκλογική περιφέρεια επωνύμων και μεγαλοσχημόνων πολιτικών - Υπουργών, ενώ ταυτόχρονα μια ιστορία 140 ετών διαγράφεται ευκόλως μπροστά στην εφήμερη παρουσία τους στην πολιτική ζωή της χώρας.
Κατόπιν όλων των πιο πάνω γεγονότων και κινούμενοι από το χρέος μας προς το Σχολείο μας και το χωριό μας, προτείνουμε με όλο το σθένος μας την συνέχιση της λειτουργίας του Λυκείου Τσοτυλίου με το υπάρχων καθεστώς καθώς επίσης το άνοιγμα συζήτησης για τις δυνατότητες μετεξέλιξης της σε Πρότυπο-Πειραματική Σχολή υπό την κηδεμονία του Πανεπιστημίου.
Λόγω του ότι υπάρχουν νομικά ελλείμματα στην απόφαση κατάργησης και με βάση τα όσα προαναφέραμε τα οποία είναι:
α) Έλλειμμα διαβούλευσης.
β) Αριθμός μεγαλύτερος του ορίου λειτουργίας των 60 μαθητών.
γ) Αποστάσεις διανυόμενες άνω των 45 λεπτών της ώρας για μαθητές της ευρύτερης περιοχής Τσοτυλίου μέχρι την Νεάπολη και επίσης το Λύκειο Τσοτυλίου είναι χαρακτηρισμένο δυσπρόσιτο..
δ) Έλλειψη επάρκειας υποδομών για την φιλοξενία των μαθητών των Λυκείων που συγχωνεύονται.
ε) Πιστοποιητικό θετικής αξιολόγησης του ΕΣΠΑ εποπτευόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Λύκειο Τσοτυλίου.
στ) Το Σχολικό κτηριακό συγκρότημα του Τσοτυλίου διαθέτει υπερεπάρκεια ποιοτικών νεοεπισκευασμένων αιθουσών.
ζ) Το κατασκευασμένο άνευ οικοδομικής αδείας κτηριακό συγκροτημα της Νεάπολης με συνέπεια την αμφισβήτηση της στατικότητας και ασφάλειας του κτηρίου προσφεύγουμε στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο για να προσβάλουμε στην καθόλα παράνομη και παράτυπη απόφαση κατάργησης του Λυκείου Τσοτυλίου.
Οι Δημότες του πρώην Δήμου Τσοτυλίου δεν απαιτούν τίποτε από τους συνδημότες τους του πρώην Δήμου Νεαπόλεως.
Απαιτείται στην προκείμενη περίπτωση Περιφερειακή συνείδηση όλων των Δημοτών του Νέου Δήμου Βοΐου..
Η συνέχιση λειτουργίας του Λυκείου-Γυμνασίου Τσοτυλίου περιποιεί τιμή όχι μόνο για του δημότες του Βοΐου, αλλά και για όλο τον Ελληνισμό.
Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα μην αδρανείτε, γιατί η φωτιά θα κάψει και το δικό σας αν δεν την αντιμετωπίσουμε έγκαιρα.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΣΟΤΥΛΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ


http://www.kozan.gr/news.php?extend.14371

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου