Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!


 Τι μπορεί να είναι χειρότερο από έναν διεστραμμένο serial killer; Μα φυσικά δύο διεστραμμένοι serial killers. Ειδικά όταν συνεργάζονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν το «τέλειο έγκλημα». Είτε πρόκειται για αδέρφια, είτε για εραστές, είτε απλά για φίλους, τα ζευγάρια εγκληματιών μοιράζονται μια αρρωστημένη δίψα για αίμα που πολλές φορές έχει συγκλονίσει τον κόσμο με τα αποτελέσματά της.
Διαβάστε τις περιπτώσεις που έχουν μείνει στην ιστορία της εγκληματολογίας:

Caril Fugate και Charles Starkweather
Αριθμός θυμάτων: 11
Την ιστορία τους πολλοί τη γνωρίζουν από την ταινία του Oliver Stone, «Natural Born Killers» (1994). Στις 21 Ιανουαρίου του 1958, ο Charles Starkweather πραγματοποιεί μια επίσκεψη στο σπίτι της ερωμένης του Caril Fugate. Εκεί, λογομαχεί με την «προβληματική» οικογένειά της και τελικά πυροβολεί και σκοτώνει την μητέρα και τον πατριό της Caril κι ύστερα παίρνει ένα ρόπαλο και χτυπά μέχρι θανάτου τη δίχρονη αδερφή της.
Οι δυο τους, μεγαλωμένοι στις χειρότερες οικογενειακές συνθήκες, έχουν ως βασικό τους κοινό την ψυχοπάθεια. Μετά το πρώτο φονικό οδηγούν χιλιόμετρα μέχρι τη Nebraska, όπου βρίσκουν σε μια φάρμα τον 70χρονο August Meyer, οικογενειακό φίλο του Starkweather, τον οποίο πυροβολούν στο κεφάλι.
Συνεχίζοντας το αιματηρό τους ταξίδι, το αμάξι τους χαλάει και αναγκάζονται να το παρατήσουν και να ψάξουν για βοήθεια. Αυτή τελικά τους την πρόσφεραν δύο ανίδεοι έφηβοι, ο Robert Jensen και η Carol King. Ο Starkweather τους αναγκάζει να οδηγήσουν εκεί που θέλει και τους οδηγεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο όπου και τους σκοτώνει.
Συνολικά οι δυο τους είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο 11 ανθρώπων. Μέχρι να συλληφθούν τριγυρνούσαν ελεύθεροι στους δρόμους των Η.Π.Α. σκοτώνοντας όποιον βρισκόταν στο διάβα τους.

Bonnie Parker και Clyde Barrow
Αριθμός θυμάτων: Ο ακριβής δεν είναι γνωστός, ανέρχονται σε δεκάδες
Ίσως το διασημότερο φονικό ζευγάρι της ιστορίας. Τα «κατορθώματά» τους ήταν γνωστά διεθνώς και οι δυο τους απέκτησαν τεράστια φήμη ως φυγάδες, κλέφτες και δολοφόνοι μέσα στην περίοδο που ταξίδευαν στις κεντρικές Η.Π.Α.
Η Bonnie και ο Clyde μαζί με τη συμμορία τους, «Barrow Gang» έκαναν εντυπωσιακά πλιάτσικα σε τράπεζες τα οποία μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του αμερικανικού Τύπου την περίοδο 1931-1934. Παρόλα αυτά, δούλευαν πολύ και ανεξάρτητα από τη συμμορία ληστεύοντας μικρά μαγαζιά και βενζινάδικα σε όλη την Αμερική. Υπεύθυνος για την οργάνωση των επιχειρήσεων ήταν ο ιδιοφυής εγκληματικός εγκέφαλος του Clyde Barrow. Πήρε χρόνια στις αστυνομικές αρχές να τους βρουν και όταν τελικά το έκαναν, τους σκότωσαν επιτόπου.
Η ιστορία των Bonnie και Clyde τελειώνει στις 23 Μαΐου του 1934, μέσα στο ίδιο τους το καταφύγιο στη Louisianna, όταν τέσσερις αστυνόμοι της πολιτείας του Texas τους πυροβόλησαν μόλις τους εντόπισαν.

Ottis Toole και Henry Lee Lucas
Αριθμός θυμάτων: άγνωστος
Ο Henry Lee Lucas διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1951, σε ηλικία 15 ετών, όταν βίασε και σκότωσε ένα έφηβο κορίτσι με γιατί ήθελε να δει πώς είναι το σεξ με άλλους ανθρώπους. Αφού έκτισε την ποινή του και ελευθερώθηκε, γνώρισε τον κατά συρροή δολοφόνο Ottis Toole του οποίου η ψύχωση ήταν να παραμορφώνει τα πτώματα των θυμάτων του.
Μαζί ταξίδευαν από πολιτεία σε πολιτεία με στόχο να δολοφονούν γυναίκες που έψαχναν μεταφορικό μέσο. Για πολύ καιρό ταξίδευαν μαζί τους και τα ορφανά ανίψια του Toole, τα 13χρονα παιδιά Frank και Becky. Μια μέρα η Becky αντιμίλησε στον Lucas κι εκείνος τη μαχαίρωσε, βίασε το πτώμα και το διαμέλισε ώστε να το βάλει μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και να το πετάξει κάπου στον δρόμο.
Τα θύματα των δύο αυτών αρρωστημένων ανδρών δεν είχαν συγκεκριμένη ηλικία. Οι Toole και Lucas άφησαν πίσω τους δεκάδες γυναικεία πτώματα όλων των ηλικιών, τα οποία είχαν χάσει τη ζωή τους με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί. Ο Toole ισχυρίστηκε κάποια στιγμή πως ήταν κανίβαλος ενώ ο Lucas επεσήμανε πως εκείνος δεν ακολουθούσε τέτοιες πρακτικές γιατί απλά δεν του άρεσε… η σως μπάρμπεκιου. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τους δεν θα γίνει ποτέ γνωστός.

Οι στραγγαλιστές του Hillside
Αριθμός θυμάτων: 10
Το ψευδώνυμο Οι στραγγαλιστές του Hillside (The Hillside Strangler) δόθηκε από τα αμερικανικά Μέσα σ’ ένα αρρωστημένο δίδυμο ανδρών τους Kenneth Bianchi και Angelo Buono. Πρόκειται για δύο ξαδέρφια που φυλακίστηκαν για την απαγωγή, τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία 10 γυναικών ηλικίας από 12 έως 28 χρονών. Τους φόνους τους διέπραξαν στο σύντομο διάστημα τεσσάρων μηνών μεταξύ του τέλους του 1977 και της αρχής του 1978 έχοντας ως βάση τους λόφους που υψώνονται πάνω από την πόλη του Λος Άντζελες.
Ο Bianchi βρίσκεται ακόμη στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη, ενώ ο Buono πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2002 από έμφραγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου