Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ


Νότια της πόλης του Μεξικού υπάρχει ένα μικρό νησί αφιερωμένο στο πνεύμα ενός μικρού κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή πολύ νωρίς και σε παράξενες συνθήκες: είναι το Νησί με τις Κούκλες (Isla de las Muñecas), καθώς μοναδικοί του «κάτοικοι» είναι χιλιάδες τρομακτικές κούκλες που άλλες με ακρωτηριασμένα μέλη, άλλες αποκεφαλισμένες και άλλες χωρίς μάτια «στολίζουν» τα δέντρα.
Ο θρύλος λέει πως το κορίτσι βρέθηκε πνιγμένο σε μυστηριώδεις συνθήκες πριν από πολλά χρόνια και πως το πνεύμα της έχει καταλάβει τις κούκλες. Λένε πως οι κούκλες κουνούν το κεφάλι τους και τα χέρια τους, ενώ κάποιοι αναφέρουν πως τις έχουν ακούσει να ψιθυρίζουν.
Η αλήθεια πίσω από το θρύλο λέει πάντως πως τη φροντίδα του νησιού είχε αναλάβει ο μοναδικός κάτοικός του, ο Don Julian Santana Barrera. Λέγεται πως εκείνος βρήκε το πνιγμένο κορίτσι και λίγο μετά ανακάλυψε μια κούκλα που επέπλεε, που πιθανότατα ήταν δική της. Την κρέμασε σε ένα δέντρο ως ένδειξη σεβασμού στο πνεύμα της.
Κάποιοι αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη του κοριτσιού και πολλοί πιστεύουν πως ο Julian επινόησε την ιστορία μέσα στη μοναξιά του. Πιστεύεται πάντως πως το πνεύμα του τον κατέλαβε κι άρχισε να κρεμά ολοένα και περισσότερες κούκλες για να το ευχαριστήσει.
Οι κοντινοί του άνθρωποι λένε πως ο άνδρας σημαδεύτηκε από το γεγονός πως δεν κατάφερε να σώσει τη ζωή του κοριτσιού κι έκτοτε άλλαξε εντελώς η προσωπικότητά του. Έπειτα από 50 χρόνια που μάζευε και κρεμούσε κούκλες στο νησί, ο Julian βρέθηκε νεκρός, πνιγμένος στο ίδιο σημείο όπου είχε βρεθεί το κορίτσι.
Μετά το θάνατό του το 2001 το νησί έγινε τουριστικός προορισμός και οι επισκέπτες συνεχίζουν να φέρνουν κούκλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου