Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ


Η μετενσάρκωση είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μερικών ανατολικών θρησκειών, της φιλοσοφίας του Πλάτωνος και τελευταία του πνευματισμού. Ο Χριστιανισμός έχει μυστικιστικές πλευρές, όπως είναι ο εσωτερικός Χριστιανισμός, ο οποίος αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο προς την πίστη στη μετενσάρκωση.
Τελευταία έχουμε έρθει σε επαφή με έννοιες προερχόμενες από παλιές θρησκείες της Αρχαίας Αιγύπτου και από αυτόχθονες θρησκείες. Η πίστη στην έννοια της μετενσάρκωσης αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας και αναπαριστάται συχνά σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Αυτή η δοξασία ξεκίνησε από την αρχή της ανθρωπότητας με τους πρωτόγονους πολιτισμούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδέα δημιουργήθηκε ακολουθώντας δύο αντιλήψεις:
·           Τα ανθρώπινα όντα έχουν ψυχή. Αυτή μπορεί να χωριστεί από το σώμα, προσωρινά, όταν ονειρευόμαστε και μόνιμα όταν πεθαίνουμε.
·           Οι ψυχές μπορούν να μεταβούν από το ένα σώμα στο άλλο.
Μεταξύ των διαφόρων προσπαθειών για τη δημιουργία μιας επιστημονικής βάσης, ξεχωρίζει η δουλειά του Dr. Stevenson, ο οποίος συγκέντρωσε στοιχεία από πάνω από 2.000 άτομα που δοκίμασαν την μετενσάρκωση.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι διηγήσεις σχετικά με τις προηγούμενες ζωές προκύπτουν πολύ διακριτικά, αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να τις ανακαλύψουμε και να τις ερευνήσουμε. Ο συσχετισμός λέξεων, προσώπων, ατόμων, κ.λπ., επιτρέπει  στους ανθρώπους να πλησιάσουν τη μετενσάρκωσή τους έτσι όπως δεν θα μπορούσαν να το κάνουν συνειδητά.
Οι επιρροές σε συγκεκριμένες συμπεριφορές σε σχέση με την εκμάθηση γλωσσών, τις φοβίες και μανίες, τις καταθλίψεις, τα ταλέντα των μικρών παιδιών (όπως τα παιδιά-θαύματα) και πολλές άλλες που σχετίζονται με φαινόμενα προηγούμενων μετενσαρκώσεων, δεν έχουν τη λογική βάση και τα επαρκή επιστημονικά θεμέλια για να επιβεβαιωθούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου