Σάββατο 3 Μαΐου 2014

6 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ (ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ) ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ …


1. Τα όνειρα συχνά έχουν μια δόση πραγματικότητας. Σας έχει τύχει ποτέ να βλέπετε στον ύπνο σας ότι πίνετε ένα παγωμένο ποτήρι νερό και όταν ξυπνάτε να ανακαλύπτετε ότι πράγματι διψάτε; Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά μια πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όταν κοιμόμαστε εκφράζεται μέσα από κάποιο σχετικό όνειρο.

2. Ο ύπνος μπορεί να σώσει τη σχέση σας. Σύμφωνα με έρευνα ένας καλός ύπνος το βράδυ μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας και να σας κάνει λιγότερο εγωιστές. Συγκεκριμένα οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι αν κοιμάστε καλά το βράδυ είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίζετε το σύντροφό σας ως δεδομένο στη ζωή σας. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια, προτού καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, μελέτησαν 60 ζευγάρια ηλικίας από 18 έως 56 ετών.

3. Όταν κοιμόμαστε συχνά παραλύουμε. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου πολλές φορές μπορεί να παραλύσουμε. Πρόκειται για έναν μηχανισμό «προσωρινής» παράλυσης που μπορεί να μας προστατεύσει από τυχόν ακούσιες κινήσεις.

4. Μπορούμε να θυμηθούμε τα όνειρα μας. Μπορούμε να θυμηθούμε ωστόσο τα όνειρά μας αν τύχει να ξυπνήσουμε στη φάση REM του ύπνου. Επίσης πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τεχνικές που μας βοηθούν να μάθουμε να θυμόμαστε τα όνειρα μας.

5. Μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρα μας. Πράγματι μπορεί κανείς να ελέγξει τα όνειρα του και να καθορίσει το περιεχόμενο τους ή ακόμη και την έκβαση ονείρων του, αν το προσπαθήσει. Τα όνειρα αυτά είναι τα λεγόμενα «Lucid dreams».

6. Κάποιοι βλέπουν ασπρόμαυρα όνειρα Σύμφωνα με τους επιστήμονες το 70% των ανθρώπων βλέπει έγχρωμα όνειρα, ενώ το 30% βλέπει ασπρόμαυρα. Οι ερευνητές όμως δεν γνωρίζουν, γιατί συμβαίνει αυτό και προσπαθούν να μάθουν για ποιους λόγους κάποιοι ονειρεύονται ασπρόμαυρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου