Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!



Οι Σκιές από τους τοίχους του θανάτου, του δρ. Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι είναι ίσως το πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο βιβλίο που υπάρχει στον κόσμο! Σε ένα «ειδικό» ράφι στον δεύτερο όροφο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υπάρχουν καλά φυλαγμένα τα δυο τελευταία αντίτυπα του βιβλίου που κανείς δεν κατάφερε να διαβάσει μέχρι τέλους.
Ας δούμε όμως το γιατί... Το 1874 ο δρ. Κέτζι  αφού συγκέντρωσε εκατοντάδες ταπετσαρίες  από καταστήματα των πόλεων Ντιτρόιτ, Λάνσινγκ και Τζάκσον τα «έδεσε» σε μορφή βιβλίου. Συνολικά έφτιαξε εκατό αντίτυπα. Ο τίτλος του «βιβλίου» ήταν Σκιές από τους τοίχους του θανάτου όπου τα απέστειλε σε διάφορες βιβλιοθήκες των Η.Π.Α., εφιστώντας την προσοχή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των Αρχών για υγειονομικό κίνδυνο. Ο λόγος διότι οι ταπετσαρίες περιείχαν μεγάλες ποσότητες αρσενικού. Όσοι διάβασαν χωρίς προστασία το βιβλίο παρουσίασαν πονοκέφαλο, σωματικούς πόνους, πυρετό, διάρροια, τριχόπτωση, αποχρωματισμό του δέρματος, και σπασμούς.
Το αρσενικό  είναι ένα ισχυρό δηλητήριο που ως υποπροϊόν  δεν κόστιζε ιδιαίτερα στις βιομηχανίες και για το λόγο αυτό το χρησιμοποιούσαν ως βάση στις μίξεις χρωμάτων. Σε μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες είχε εισχωρήσει στην αγορά ως εντομοκτόνο, ως βαφή παιχνιδιών, σε ευχετήριες κάρτες ακόμα και στο φαγητό. 
Σήμερα έχουν απομείνει μόνο δυο αντίτυπα του βιβλίου οι Σκιές από τους τοίχους του θανάτου όπου φυλάσσονται στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Είναι τυλιγμένα με ειδικό προστατευτικό όπως και κάθε σελίδα ξεχωριστά. Η τοξικότητα τους παραμένει εξίσου δυνατή και για τον λόγο αυτό όποιος θέλει να πλησιάσει και να αγγίξει τα βιβλία θα πρέπει να φορέσει ειδική στολή. Κάθε μετακίνηση των αντιτύπων γίνεται αργά και προσεκτικά πάνω σε ειδικό καρότσι.


http://strangehunters.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html#.VPRwR0n3E1I.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου