Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΑ



Όταν πάμε διακοπές ή ξαμολιόμαστε σε βουνά, αμμουδιές και λαγκάδια, μπορεί να θέλουμε να περάσουμε καλά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιους βασικούς κανόνες:

1. Δεν αφήνουμε πίσω μας κυπελάκια από παγωτό, μισοφαγωμένους κεφτέδες, φλούδες από καρπούζι και απομεινάρια για να κάνουν πάρτι τα μυρμήγκια!
2. Δεν βάζουμε στη διαπασών τη μουσική που μας αρέσει τρομάζοντας έτσι τα πουλιά, τα ζουζούνια και την ηλικιωμένη κυρία με το αστείο μεγάλο καπέλο και τις ροζ σαγιονάρες. Γενικά προσπαθούμε να μην ενοχλούμε τους γύρω μας….
3. Δεν ανάβουμε αυτοσχέδια φωτιά για να ψήσουμε αρνιά, γουρουνόπουλα και άλλες λιχουδιές. Αυτά τα κάνει μόνο ο Οβελίξ που είναι μάστορας-ψήστης.
4. Δεν φωνάζουμε συνέχεια «μαμά πεινάω!», «μαμά διψάω!», «μαμά με κυνηγάει μια τεράστια αλογόμυγα!». Κι αυτή άνθρωπος είναι και θέλει να ηρεμήσει το κεφάλι της (το ίδιο ισχύει και για το μπαμπά, γιαγιά, παππού, θείο, θεία και όλο το σόι…)
5. Αν ανακαλύψουμε οποιαδήποτε φωλιά (μυρμηγκοφωλιά, σφηκοφωλιά, χελιδονοφωλιά, αρκουδοφωλιά), δεν ενοχλούμε καθόλου την οικογένεια που μένει μέσα! Για αυτό ήρθαν στην εξοχή για να βρουν την ησυχία τους!
6. Δεν τρώμε τίποτα από δέντρα και θάμνους κι αν μας φαίνεται νόστιμο, αν δε μας δώσει έγκριση εγκεκριμένος βοτανολόγος φυσιοδίφης ονόματι Χιούι, Λιούι ή Ντιούι… Ο θείος Ντόναλντ δυστυχώς είναι άσχετος!
7. Δεν θάβουμε στην άμμο για θησαυρό: παπούτσια, κόμικς αντηλιακά , γουόκι τόκι, κουτάλια, πιρούνια, τάπερ και άλλα οικιακά είδη… Οι πειρατές της Καραϊβικής δεν ενδιαφέρονται να ανοίξουν σπιτικό!
8. Μέσα στη θάλασσα κολυμπάμε μέχρι εκεί που ξέρουμε και πατώνουμε. Δεν είμαστε φώκιες ούτε δελφίνια. Αν ήμασταν, θα τρώγαμε ωμές γαρίδες και τόνο και θα μας κυνηγούσε η Όρκα και οι φίλες της για να μας κάνουμε στιφάδο.
9. Δεν καθόμαστε κάτω από τον ήλιο μέχρι να ψηθούμε και να ροδοκοκκινίσουμε σαν τα παϊδάκια. Φοράμε καπέλο, καπελίνο, καπελαδούρα (ανάλογα με τα γούστα μας) και βάζουμε πάντα αντηλιακό γαλάκτωμα (η Κλεοπάτρα πώς νόμιζες έκανε τέτοιο μαύρισμα);.
10. Στην άμμο δικαιούμαστε να χτίσουμε ένα κάστρο, όχι όμως και ολόκληρο το Κάμελοτ! Η γιαγιά δε φταίει σε τίποτα να πέσει μέσα στις λακκούβες των έργων και να χρειάζεται γερανός για να τη βγάλει έξω!

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ


https://www.facebook.com/groups/162110717328862/443792815827316/?notif_t=group_activity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου