Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ


Την ανησυχία της για τη σαφή υπεροχή των αγοριών κατά την προγεννητική επιλογή φύλου, σε συγκεκριμένες χώρες, εκφράζει η ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, προβλέπει σε προσχέδιο ψηφίσματός της ότι η προγεννητική επιλογή φύλου, με σαφή προτίμηση προς τα αγόρια, έχει φθάσει σε «ανησυχητικές διαστάσεις» στην Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία.
Όπως αναφέρει η εισηγήτρια του σχετικού ψηφίσματος, Ελβετίδα Σοσιαλίστρια βουλευτής Ντόρις Στούμπ, η προγεννητική επιλογή φύλου έχει δημιουργήσει μία ανησυχητική αναλογία υπέρ των αγοριών, που στην Αλβανία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν είναι 112 αγόρια για 100 κορίτσια και στη Γεωργία 111 αγόρια για 100.
Με το ψήφισμά της, που αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (3-7 Οκτωβρίου 2011), η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η προγεννητική επιλογή φύλου θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνον για την αποφυγή σοβαρών κληρονομικών ασθενειών, οι οποίες συνδέονται με το φύλο, στα πλαίσια της νομικής διαδικασίας που επιτρέπει τις αμβλώσεις.
«Οι γιατροί θα πρέπει να αποκρύπτουν πληροφορίες σχετικά με το φύλο του εμβρύου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.
Με το ψήφισμα ζητείται από τις συγκεκριμένες χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να διερευνήσουν τους λόγους και τα αίτια, που κατευθύνουν τον προγεννητικό έλεγχο, έτσι ώστε να γεννιούνται περισσότερα αγόρια απ' ότι κορίτσια.

http://newsinnews.gr/index.php?option=com_content&%3Bview=article&%3Bid=24675%3A2011-09-12-10-38-15&%3Bcatid=52%3A2010-09-12-12-49-31&%3BItemid=77#.Tm3heAnuayU.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου