Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΠΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΠΟΡΝΕΣ, ΟΡΓΙΑ, ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.



ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΤΟ ΟΡΓΙΩΔΕΣ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ
Ένας από τους πιο αδίστακτους και διεφθαρμένους Πάπες του Μεσαίωνα ήταν ο Ροντρίγκο (Ροδρίγο) Βοργίας ο οποίος έγινε Πάπας με το όνομα Αλέξανδρος ΣΤ´ το 1492. Η ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του ενέπνευσε την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά ΒΟΡΓΙΕΣ. Ο Ροντρίγκο μαζί με τα παιδιά του, κυρίως την Λουκρητία και τον Καίσαρα, διψούσε για εξουσία. Στην ιστορία πέρασε το αποκαλούμενο «όργιο με τα κάστανα», το οποίο έγινε όταν ανέλαβε τα ηνία της καθολικής εκκλησίας. O Johan Burchard, υπάλληλος στο γραφείο του περιγράφει το περίφημο δείπνο της ακολασίας.
Ο Καίσαρας, γιος του Πάπα, οργάνωσε ένα πλουσιοπάροχο δείπνο στο παλάτι του Πάπα και συγκεκριμένα στο δικό του διαμέρισμα, το Palazzo Apostolico, την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, το 1501. Αν και ήταν Κυριακή, μέρα αφιερωμένη στον Θεό, όταν τελείωσε το φαγοπότι, ο Καίσαρας έφερε 50 πόρνες πολυτελείας που είχαν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια, με εντολή να διασκεδάσουν τον οικοδεσπότη και τους καλεσμένους του, αριστοκράτες της Ρώμης. Αρχικά τα νεαρά κορίτσια χόρεψαν για τους καλεσμένους με τα ρούχα τους και μετά γυμνές, γιατί ο Πάπας πάντα απολάμβανε το γυμνό θέαμα. Μετά το δείπνο ο Καίσαρας πήρε τα κηροπήγια από το τραπέζι και τα τοποθέτησε στο πάτωμα. Στη συνέχεια, σκόρπισε κάστανα στο πάτωμα και ζήτησε από τις πόρνες να τα μαζεύουν μπουσουλώντας ανάμεσα στα κηροπήγια και στο ημίφως. Οι θαμώνες, αλλά και ο Πάπας με τα παιδιά του παρακολουθούσαν το θέαμα.

ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Οι καλεσμένοι δεν περιορίστηκαν μόνο στο ρόλο του παρατηρητή, αλλά στη συνέχεια συμμετείχαν σε ομαδικά όργια. Μάλιστα ο Πάπας Ροντρίγκο πρόσφερε έπαθλο σε όποιον από τους συνδαιτυμόνες θα μπορούσε να συνευρεθεί με τις περισσότερες κοπέλες. Οι υπηρέτες κρατούσαν πρακτικά για τις επιδόσεις του κάθε καλεσμένου. Οι πόρνες αμείφθηκαν με δώρα, όπως παπούτσια, μεταξωτές τουνίκ και κοκαλάκια για τα μαλλιά.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Τον 9ο και 10ο αιώνα η παπική θητεία είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς, αλλά και σε έντονες διαμάχες. Ίσως όμως η πιο άθλια υπόθεση στην ιστορία του Παπισμού ήταν το 897 όταν ο Πάπας Στέφανος ο ΣΤ´ διέταξε να εκταφιαστεί το πτώμα του προκατόχου του, Πάπα Φορμόζο (Formosus) για να τον δικάσει. Η σορός του εκταφιάστηκε, ντύθηκε με παπικά ενδύματα και στη μακάβρια σκηνή της δίκης, το άψυχο σώμα του Πάπα στηρίχθηκε σε ένα θρόνο, καθώς ο Πάπας Στέφανος εξαπέλυε κατηγορίες κατά του νεκρού.
Είχε μάλιστα διορίσει έναν διάκονο να απαντάει κατά τη διάρκεια της δίκης για λογαριασμό του νεκρού. Στο τέλος της δίκης, ο νεκρός Πάπας κρίθηκε ένοχος και η ποινή του ήταν να του αφαιρεθούν τα ρούχα, τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού τα οποία χρησιμοποιούσε για να ευλογεί και το σώμα του να πεταχτεί στον Τίβερη ποταμό. Οι Ρωμαίοι εξαγριώθηκαν με τον ξεπεσμό του Πάπα Στέφανου του ΣΤ΄. Φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν ότι το σώμα του νεκρού Πάπα εκβράστηκε στις όχθες του Τίβερη και άρχισε να κάνει θαύματα. Ο κόσμος τότε ξεσηκώθηκε με αποτέλεσμα ο Στέφανος να συλληφθεί και να καταλήξει στην φυλακή, όπου και στραγγαλίστηκε.

Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ...
Ο Πάπας Βενέδικτος ο ένατος, ήταν ο μοναδικός Πάπας που πούλησε το αξίωμά του. Ο Βενέδικτος ήταν 20 ετών, όταν έγινε Πάπας το 1032. Ένας διάδοχός του έγραψε ότι είχε διαπράξει βιασμούς, φόνους και άλλα ακατονόμαστα εγκλήματα. Ο ιστορικός Ferdinand Gregorovious έγραψε χαρακτηριστικά: Φαίνεται πως ένας δαίμονας της κόλασης με τη μορφή ιερέα κατέλαβε το θρόνο του Πάπα. Η καθολική εγκυκλοπαίδεια τον θεωρεί ως τη μεγαλύτερη ντροπή για τον παπικό θρόνο. Η θητεία του χαρακτηρίστηκε από επονείδιστες κατηγορίες. Λέγεται πως ήταν ο πρώτος ομοφυλόφιλος Πάπας και οργάνωνε όργια στο παλάτι. Μία από τις ακραίες πράξεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν όταν το 1045 ο νονός του που φιλοδοξούσε να γίνει Πάπας στη θέση του, τον δωροδόκησε με ένα τεράστιο για την εποχή ποσό για να παραιτηθεί, ώστε να αναλάβει ο ίδιος το αξίωμα. Ο Βενέδικτος πήρε τα χρήματα, αλλά μέσα σε ένα χρόνο μετάνιωσε που παραιτήθηκε, γύρισε στη Ρώμη και ανακατέλαβε τη διακυβέρνηση της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Οι θεατρινισμοί τους δεν είχαν τέλος και έτσι ο Γερμανός αυτοκράτορας εξαγριωμένος προέλασε στην Ιταλία και καθαίρεσε τον Βενέδικτο και τον νονό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου