Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΖΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1903 ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ



ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Ο Χένρι, όπως ονομάζεται, έκλεισε τα 114 χρόνια - Βρίσκεται σε κλουβί πάνω από 110 χρόνια, «πληρώνοντας» για τους φόνους που έκανε τα πρώτα χρόνια της ζωής του

Ένας κροκόδειλος του Νείλου που ζει στη Νότιο Αφρική είναι ο μεγαλύτερος κροκόδειλος του κόσμου, καθώς την Τρίτη έγινε 114 ετών! Ο Χένρι, όπως ονομάζεται, αιχμαλωτίστηκε το 1903 κοντά σε χωριό της Μποτσουάνα, όπου είχε κατασπαράξει «αρκετά ανήλικα παιδιά». Το γεγονός αυτό τον καταδίκασε σε ισόβια αιχμαλωσία κι έτσι ζει έκτοτε σε κλουβί. 
«Για τα γενέθλιά του, προσκαλέσαμε και τις έξι γυναίκες του», είπε ένας υπεύθυνος του κέντρου όπου βρίσκεται σήμερα το άγριο ζώο, ενώ όπως έγινε γνωστό υπήρχε και τούρτα στο πάρτι, φυσικά σε σχήμα κροκόδειλου! Ο Χένρι ήταν σχεδόν τριών ετών, όταν επιτέθηκε σε μια φυλή ιθαγενών στο Δέλτα της Μποτσουάνα το 1903. Τον αιχμαλώτισε ένας κυνηγός ελεφάντων ονόματι Σερ Χένρι, από τον οποίο και πήρε το όνομά του. Ήταν απόφαση των γερόντων της φυλής να μην εκτελεστεί το ζώο, αλλά να κρατηθεί φυλακισμένο. 
Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ του μεγαλύτερου κροκόδειλου στα χρονικά είχε ένας κροκόδειλος στην Αυστραλία που υπολογίζεται πως ήταν από 120 έως 140 ετών και πέθανε το 2010. 


http://www.protothema.gr/environment/article/435243/o-megaluteros-krokodeilos-tou-kosmou-zei-aihmalotos-apo-to-1903-giati-katasparaxe-paidakia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου