Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

To 51% των πολιτών στην Ε.Ε. και το 61% των Ελλήνων, θεωρούν την κλιματική αλλαγή πολύ σοβαρό πρόβλημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ειδικής έκδοσης του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σήμερα, στις Βρυξέλλες. Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, μια γενικευμένη προσδοκία στα 27 κράτη-μέλη για μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι τα μέσα του αιώνα που διανύουμε, σε φιλική προς το κλίμα κοινωνία χαμηλών επιπέδων ανθρακούχων εκπομπών.
Ειδικότερα, η κλιματική αλλαγή θεωρείται το δεύτερο σοβαρότερο παγκόσμιο πρόβλημα, μετά τη φτώχεια, τον υποσιτισμό και την έλλειψη πόσιμου νερού. Το 78% των πολιτών στην Ε.Ε. συμφωνεί στο ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας μπορούν να τονώσουν την οικονομία και την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη, το 68% τάσσεται υπέρ της μεγαλύτερης συμμετοχής της χρήσης ενέργειας στη φορολογική βάση, στροφή που υποστηρίζεται από την πλειονότητα σε κάθε κράτος μέλος.
Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη προσδοκά ακόμη από την Ευρώπη να έχει καταστεί φιλική προς το κλίμα κοινωνία μέχρι το 2050, ενώ το 88% των πολιτών αναμένουν ότι το 2050 στην Ευρώπη θα χρησιμοποιείται περισσότερη ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές.
Τέλος, το 87% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η ενέργεια θα χρησιμοποιείται αποδοτικότερα και το 73% ότι τα αυτοκίνητα θα είναι εφοδιασμένα με αποδοτικότερους κινητήρες απ' ό,τι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου