Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 2005 WK4 ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2013



Στις 9 Αυγούστου, ο αστεροειδής 2005 WK4 θα περάσει κοντά στη Γη. Ο διαστημικός βράχος που ανακαλύφθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2005 θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας, με πλησιέστερη προσέγγισή που θα είναι, 0,021 AU = περίπου 8,1 φορές την απόσταση της Σελήνης (= RS). Μια απόσταση ασφαλείας για τη Γη μας και δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης.
Η εγγύτητά του προς τον Ήλιο, δεν επέτρεψε στους ερευνητές να μάθουν νέες πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές του ιδιότητες. Ο αστεροειδής 2005 WK4 έχει χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» από το κέντρο Minor Planet διότι μπορεί να διέλθει περιοδικά στη γήινη τροχιά. Το μέγεθός του, σε περίπτωση πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.
Αυτά τα αντικείμενα παρακολουθούνται συνεχώς από τη N.A.S.A. σε συνεργασία με ερασιτέχνες αστρονόμους σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος που μπορεί να γίνει επικίνδυνος είναι ότι οι τροχιές αυτών των αντικειμένων μπορεί να διαφοροποιούνται λόγω των πλανητικών βαρυτικών πεδίων, ωστόσο, η πιθανότητα ότι ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους να χτυπήσει την Γη είναι χαμηλή, της τάξης των μία φορά κάθε 10.000 χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου