Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΠΙΟ ΤΡΕΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ



Η Kathleen Robertson μήνυσε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος επίπλων στο Τέξας, επειδή έσπασε τον αστράγαλό της, αφού την έριξε κάτω ένα παιδί που έτρεχε σαν τρελό εντός του καταστήματος. Το δικαστήριο δικαίωσε την Kathleen διατάζοντας αποζημίωση 780.000 δολαρίων υπέρ της. Ωστόσο, το παιδί που έτρεχε στο κατάστημα ήταν το δικό της!

Ο Jerry Williams, κάτοικος μιας μικρής πόλης του Αρκάνσας, κέρδισε σε δίκη 14.500 δολάρια από το γείτονά του, επειδή το σκυλί του τελευταίου τον δάγκωσε στο… πίσω μέρος του σώματός του. Ακούγεται λογικό, εκτός και αν σκεφτεί κανείς ότι το σκυλί ήταν δεμένο στην περιφραγμένη αυλή του ιδιοκτήτη του. Ο Jerry είχε εισέλθει παράνομα σε αυτή και από κοντινή απόσταση πυροβολούσε επανειλημμένα το σκυλί με αεροβόλο όπλο!

Η Kara Walton κέρδισε 12.000 δολάρια σε δίκη εναντίον του ιδιοκτήτη ενός μπαρ στην πόλη Κλέιμον, όταν έπεσε από το παράθυρο του μπάνιου του καταστήματος και έσπασε το μπροστινά της δόντια. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η Kara είχε ανέβει στο παράθυρο προσπαθώντας να φύγει κρυφά από το μπαρ για να μην πληρώσει 3,5 δολάρια για το ποτό που είχε πιει. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ φυσικά χρεώθηκε και με τα έξοδα της αποκατάστασης των δοντιών της!

Ο κύριος Grazinski είχε μόλις αγοράσει ένα τροχόσπιτο όταν ξεκίνησε για το πρώτο του ταξίδι. Όταν μπήκε στον αυτοκινητόδρομο, έβαλε το cruise control (ένα σύστημα που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του οχήματος) στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα και άφησε τη θέση του οδηγού για να φτιάξει καφέ στο πίσω μέρος του οχήματος. Όπως ήταν φυσικό, το όχημα βγήκε από το δρόμο, τράκαρε και αναποδογύρισε. Λίγες μέρες αργότερα, ο κύριος Grazinski έκανε μήνυσε στην εταιρία που κατασκεύαζε το τροχόσπιτο επειδή στο εγχειρίδιο χρήσης του, δεν αναφερόταν ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα της δίκης; Ο Grazinski αποζημιώθηκε με 1.750.000 δολάρια και ένα καινούργιο τροχόσπιτο!

Το 1992, η 79 τότε χρονών Stella Liebeck, έχυσε πάνω της ένα ποτήρι ζεστό καφέ σε ένα κατάστημα McDonalds, με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο σώμα της. Φυσικά, μήνυσε την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων επειδή δεν την ενημέρωσαν ότι ο καφές είναι τόσο ζεστός που μπορεί να προκαλέσει τέτοια εγκαύματα. Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση υπέρ της Stella Liebeck ύψους 2.800.000 δολαρίων!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου