Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ «ΣΤΗΜΕΝΗ» ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ.



ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Τον Φεβρουάριο του 1964 στο Κτήμα Τατοΐου επικρατούσε αγωνία. Ο βασιλιάς Παύλος, ο οποίος υπήρξε πάντα αγαπητός στο λαό σε αντίθεση με τον παρασκηνιακό ρόλο που έπαιζε η σύζυγός του Φρειδερίκη, ήταν βαριά άρρωστος.
Το παλάτι επιχειρούσε να αποκρύψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς η χώρα βρισκόταν σε προεκλογικό πυρετό. Οι φήμες για την επιδείνωση της υγείας του βασιλιά οργίαζαν. Ο ίδιος όμως δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την κατάστασή του. Η τελευταία βόλτα του βασιλιά Παύλου στο Μικρολίμανο οργανώθηκε μόνο και μόνο για να δει ο λαός ότι ο βασιλιάς είναι καλά. Άλλο ένα ψέμα. Ήταν μόλις τέσσερις ημέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες.
Ο Παύλος συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο, τη βασίλισσα Φρειδερίκη και την πριγκίπισσα Ελένη, εμφανίστηκε δημόσια κάνοντας βόλτα με το βασιλικό αυτοκίνητο στην Καστέλλα. Η Ελένη Βλάχου μετά το θάνατο του Παύλου έγραψε στο περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ ένα απολογητικό άρθρο με τίτλο Το μεγάλο μυστικό του. Υποστήριζε ότι το παλάτι παραπλάνησε εσκεμμένα ακόμα και τον φιλικό τύπο και κατά συνέπεια, την κοινή γνώμη.


http://www.mixanitouxronou.gr/i-teleftea-stimeni-volta-tou-varia-arrostou-vasilia-pavlou-paramones-eklogon-thelisan-na-dixoun-oti-ine-igiis-liges-meres-prin-pethani-vinteo-ke-fotografies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου