Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ 20 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ




ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ 145 ΧΩΡΩΝ

Μπορεί να μην περιλαμβάνει στη «χρυσή» δεκάδα με τις χώρες που μετρούν τους πιο υγιείς κατοίκους, ωστόσο η Ελλάδα -παρά τις αντιξοότητες- καταλαμβάνει τη 16η θέση της ανάλογης λίστας που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg. Η Κύπρος βρίσκεται στην 11η θέση.
Το Bloomberg Ranking χρησιμοποίησε μια μέθοδο όπου για κάθε χώρα υπολογίζεται ένα «σκορ υγείας», ύστερα από έρευνα με στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το σκορ αυτό υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά θνησιμότητας σε κάθε χώρα, ενώ λαμβάνονται υπόψη και παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία σε κάθε χώρα, όπως για παράδειγμα το ποσοστό του πληθυσμού που καπνίζει, οι εμβολιασμοί και άλλα χαρακτηριστικά. H Σιγκαπούρη ανακηρύσσεται η χώρα με τους πιο υγιείς κατοίκους, με βαθμό 89.45%, η Ιταλία δεύτερη με 89.07%, ενώ η Αυστραλία τρίτη με 88.33%.
Οι 10 πιο υγιείς χώρες του κόσμου: Σιγκαπούρη, Ιταλία, Αυστραλία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία. Και η δεκάδα με τις λιγότερο υγιείς χώρες παγκοσμίως: Σουαζιλάνδη, Λεσότο, Δημοκρατία του Κονγκό, Τσαντ, Μοζαμβίκη, Μπουρούντι, Μαλάουι, Αγκόλα, Ουγκάντα, Καμερούν.


http://www.lifo.gr/now/society/79573

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου