Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ROANOKE…ΤΟ 450 ΕΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ

 
Το 1587, μια ομάδα 115 αποίκων από την Αγγλία έφτασε στο νησί Roanoke, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας. Ο κυβερνήτης της αποικίας, Τζον Γουάιτ, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αγγλία την ίδια χρονιά για ανεφοδιασμό. Όμως, ξέσπασε ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη, και η επιστροφή του Γουάιτ στο Roanoke καθυστέρησε για τρία ολόκληρα χρόνια.
Όταν τελικά κατάφερε να επιστρέψει στο νησί Roanoke, κάθε άποικος και κάθε ίχνος της αποικίας είχαν εξαφανιστεί χωρίς κανένα σημάδι. Το μόνο πράγμα που έμεινε ήταν ένας σκελετός, και μια παράξενη λέξη σκαλισμένη σε ένα δέντρο.
Τι συνέβη στους ανθρώπους του νησιού Roanoke; Πώς εξαφανίστηκε μια ολόκληρη αποικία ανθρώπων; Πριν από την αναχώρησή του για προμήθειες από το Roanoke πίσω στην Αγγλία το 1587, ο διοικητής Τζον Γουάιτ ήταν μάρτυρας σε ένα ευτυχές γεγονός: τη γέννηση της εγγονής του, Βιρτζίνια (που επίσης έτυχε να είναι το πρώτο παιδί που θα γεννηθεί στην Αμερική). Αλλά όταν επέστρεψε στο Roanoke το 1590, ολόκληρη η αποικία είχε εξαφανιστεί, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, της κόρης του και της εγγονής του.
Τι σήμαινε η μυστηριώδης λέξη; Ο Γουάιτ ήξερε ότι η λέξη θα ήταν το κλειδί για την λύση του μυστηρίου και για την τραγική εξαφάνιση των ανθρώπων του. Μερικές πιθανές εξηγήσεις έχουν προκύψει μετά από 400 χρόνια έρευνας…
Μερικοί πιστεύουν ότι οι άποικοι δυσκολεύτηκαν πολύ με την επιβίωση στο νησί και επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Αγγλία, βρίσκοντας το θάνατο στη θάλασσα.
Η λέξη Croatoan ήταν το όνομα μιας φυλής ιθαγενών της Αμερικής που ζούσαν σε ένα νησί νότια του Roanoke, κάποιοι πιστεύουν ότι τα μέλη της αποικίας σκοτώθηκαν ή απήχθησαν από τους ιθαγενείς. Αυτοί που το υποστηρίζουν αυτό, θεωρούν ότι η σκαλισμένη λέξη ήταν ο τρόπος των αποίκων να ειδοποιήσουν άλλους για το τι είχε συμβεί.
Άλλοι πιστεύουν ότι απλά οι άποικοι μετακόμισαν, αν και αυτό δεν εξηγεί την σκαλισμένη λέξη ή γιατί δεν άφησαν κανένα στοιχείο πίσω τους για το που κατευθύνθηκαν.
Σήμερα ειδικοί πιστεύουν ότι βρήκαν την απάντηση.
Η New York Times αναφέρει ότι βρέθηκαν στοιχεία που συνδέουν το νησί Roanoke με μια τοποθεσία 60 μίλια δυτικά του νησιού στη Νότια Καρολίνα. Μόνο δύο στοιχεία υπήρχαν που έδειχναν ότι κάποτε υπήρξε μια αποικία εκεί: Ένας ολόκληρος σκελετός και μια σκαλισμένη λέξη σε δέντρο Croatoan. Ο αρχαιολόγος Nicholas M. Luccketti είπε στο Times: «Έχουμε στοιχεία από την τοποθεσία που υποδεικνύουν σοβαρά ότι οι άποικοι του Roanoke βρίσκονταν εκεί».


http://www.aetos-apokalypsis.com/2015/10/roanoke-to-450-eton-mistirio-tis-exafanisis-mias-apikias-video.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου