Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ 108 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!


Το 1908 ο βιολόγος Τζορτζ Πάρκερ Μπίντερ δούλευε στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ της Βρετανίας. Στα πλαίσια έρευνας του για τα θαλάσσια ρεύματα, έριξε στη Βόρεια Θάλασσα 1.000 μπουκάλια καθένα από τα οποία περιείχε ένα μήνυμά του. Προφανώς δεν περίμενε να λάβει κάποια γρήγορη απάντηση, πόσω δε μάλλον 108 χρόνια μετά από αυτό το γεγονός να γίνει διάσημη η ιστορία του!
Κι όμως αυτό συνέβη! Σύμφωνα με τον Guardian, μία γυναίκα από τη Γερμανία βρήκε ένα από τα μπουκάλια με τα μήνυματά του, το οποίο καταγράφηκε πρόσφατα στα βιβλία των ρεκόρ Guinness ως το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που εντοπίστηκε σε ακτή! Το καλοκαίρι του 2015 η Γερμανίδα Μαριάν Βίνκλερ, η οποία βρισκόταν σε διακοπές με τον σύζυγό της Χορστ στο νησί Άμρουν στον γερμανικό βορρά, ανακάλυψε το μπουκάλι με μια κάρτα στο εσωτερικό του γραμμένη στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά. Ο βιολόγος ζητούσε από τον δυνητικό παραλήπτη να επιστρέψει την κάρτα που περιεχόταν στο μπουκάλι, στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ, σημειώνοντας το μέρος που βρέθηκε.
Έτσι και έγινε. Το ζευγάρι των συνταξιούχων Γερμανών ανταποκρίθηκε στην παράκληση του αποστολέα και έστειλε μέσω ταχυδρομείου την κάρτα στη Μεγάλη Βρετανία! Το Ινστιτούτο αντάμειψε τη Γερμανίδα και το σύζυγό της με το ποσό που υποσχόταν το μήνυμα. Ένα σελίνι! Το μήνυμα έφθασε στον προορισμό του έναν αιώνα και οκτώ χρόνια μετά!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου