Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Ο.Η.Ε. γιορτάζει σήμερα την πρώτη στην ιστορία Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας. Με την ευκαιρία αυτής της Ημέρας πολλές χώρες του κόσμου διοργανώνουν μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις.
Στο πρώτο του μήνυμα με την ευκαιρία αυτής της γιορτής ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι-Μουν τόνισε ότι «η ευτυχία αποτελεί τη βάση της ανθρώπινης επιθυμίας». Ταυτόχρονα ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. εξέφρασε τη λύπη του ότι «η βασική υλική ευημερία δεν είναι ακόμα προσιτή για υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας».
Σύμφωνα με τους New York Times, για παράδειγμα σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. θα μοιράζονται «δωρεάν αγκαλιές» ενώ στο Λονδίνο προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της ημέρας φωτεινές επιγραφές θα υποδέχονται τους οδηγούς.
Το Ψήφισμα, που ανακήρυξε την 20η Μαρτίου Ημέρα της Ευτυχίας, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση στις 12 Ιουλίου 2012, μετά από πρόταση του Μπουτάν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ναι μεν τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ασχολούνται περισσότερο με θέματα όπως η Συρία και η Κορέα, όμως η ευτυχία είναι ένα σημαντικό ζήτημα του 21ου αιώνα: «Πώς στο καλό θα παράγουμε πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συστήματα που θα στηρίζουν τα εννέα δισεκατομμύρια ανθρώπων, ώστε να ζούμε σε αρμονία μεταξύ μας και με τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου