Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι τελικά μια συνηθισμένη ασθένεια, αλλά ακόμη άγνωστη στην πλειοψηφία των ανθρώπων, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες υγείας όσο το δυνατό περισσοτέρων θεμάτων που αφορούν τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Οι τοποθετήσεις που έγιναν, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, ενώ για  πρώτη φορά παρουσιάστηκε με στοχευμένο και κατανοητό τρόπο η πολυδιάστατη φύση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και η πολυπλοκότητα των συμπτωμάτων της.
Επίσης αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την ασθένεια που θεωρούνται ταμπού, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με τους ασφαλιστικούς τους φορείς μέσα από την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας, αλλά και η θετική στάση που πρέπει να διατηρούν, και τέλος η σημασία της συμμετοχής των ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στους Συλλόγους τους και την Ομοσπονδία.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της EMSP (European MS Platform), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη ΣΚΠ (MSIF), μέλη συλλόγων ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας από όλη την Ελλάδα και πλήθους ασθενών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου