Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ» ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Ξέρατε ότι το Big Ben ονομάζεται επίσημα «Πύργος του Ρολογιού» και ότι η περίφημη πινακίδα του «Hollywood, κατασκευάστηκε αρχικά ως διαφημιστικό σήμα; Διαβάστε μερικά ακόμη περίεργα και ενδιαφέροντα στοιχεία, που αφορούν τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου.
Το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου. Είστε σίγουροι όμως ότι δε σας ξεφεύγει τίποτα σχετικά με αυτά; Ανακαλύψτε τα κρυμμένα «μυστικά» και απίστευτα γεγονότα σχετικά με τους παρακάτω 13 ταξιδιωτικούς προορισμούς.
Γνωρίζατε ότι το 40% του δικτύου Μετρό της Νέας Υόρκης βρίσκεται πάνω από το έδαφος και ότι λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα; Ξέρετε ότι το Λονδίνο προσελκύει περισσότερους διεθνείς επισκέπτες, από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον πλανήτη;
Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά trivia και να πληροφορηθείτε για θέματα που αφορούν στα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου.

1. Γέφυρα Golden Gate, Σαν Φρανσίσκο
Η περίφημη κρεμαστή, «χρυσή» («golden») γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο, δεν είναι πραγματικά χρυσή! Το χρώμα της είναι πορτοκαλί. Mάλιστα, στο goldengatebridge.org, δημοσιοποιείται ακόμα και ο ακριβής κωδικός του χρώματος που χρησιμοποιείται για την επίτευξη αυτής της απόχρωσης κι έτσι όσοι θέλουν, μπορούν να επιτύχουν τον ίδιο τόνο στο σπίτι τους. Η γέφυρα πήρε το όνομά της από το στενό Golden Gate Strait, τη θαλάσσια οδό από κάτω της, που συνδέει τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

2. Χονγκ Κονγκ
Προειδοποιούμε κάθε επισκέπτη του Χονγκ Κονγκ που έχει υψοφοβία ή ίλιγγο: Ο ορίζοντας αυτού του σημαντικού λιμένα της Κίνας και πρώην βρετανικής αποικίας, διαθέτει περισσότερους ουρανοξύστες από τη Νέα Υόρκη, με υψηλότερο αυτόν του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου, στα 484 μέτρα.

3. Big Ben, Λονδίνο
Εάν αναφέρεστε στον πύργο των ανακτόρων του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, ως Big Ben, προσπαθήστε ξανά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου , ο πύργος ονομάζεται επίσημα «Πύργος του Ρολογιού» (Clock Tower). Big Ben είναι το ψευδώνυμο που έχει δοθεί στην καμπάνα του ρολογιού.

4. Αυστραλία: η ήπειρος-χώρα των… παραλιών
Αν επισκεφτείτε αυτή τη μακρινή ήπειρο, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το μαγιό σας και μάσκα με αναπνευστήρα. Η χώρα αυτή έχει πάνω από 10.000 παραλίες, περισσότερες από κάθε άλλο έθνος και 34.218 χλμ. ακτογραμμής (εκτός των υπολοίπων νησιών της). Οι παραλίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Αυστραλιανής ταυτότητας.

5. Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη
«Κοιτάζοντας» θριαμβευτικά προς τον ουρανό, δίπλα στα νερά του λιμανιού της Νέας Υόρκης, το Άγαλμα της Ελευθερίας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της Αμερικής και σύμβολο της Νέας Υόρκης. Αλλά παραδόξως, αυτό το χαρακτηριστικό αμερικανικό ορόσημο, «γεννήθηκε» στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε από τον Γάλλο γλύπτη Auguste Bartholdi, προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας, σε εννιά χρόνια και στάλθηκε με πλοίο από τη Γαλλία στη Νέα Υόρκη σε 350 επιμέρους κομμάτια.

6. Πύργος του Άιφελ
Ο Πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου. Αλλά για περισσότερους από 600 Παριζιάνους, αποτελεί τον καθημερινό χώρο εργασίας τους.

7. Grand Canyon, Αριζόνα, Η.Π.Α.
Το απότομο φαράγγι της Αριζόνα, είναι σίγουρα μεγάλο και εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το φαράγγι Tsangpo στο Θιβέτ, κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου και βαθύτερου φαραγγιού του πλανήτη και το Grand Canyon ακολουθεί. Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 240 χλμ. καθώς προχωρά γύρω από το βουνό Namcha Barwa (7.782 μ.) και… κόβει δρόμο μέσα από την περιοχή των Ανατολικών Ιμαλαΐων.

8. Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς-Η.Π.Α.
Σύμφωνα με την πόλη Niagara Falls, πάνω από 169.000 κυβικά μέτρα νερού εκσφενδονίζονται από την κορυφή του Horseshoe Falls του Καναδά κάθε λεπτό -αρκετά για να γεμίσουν μέχρι πάνω ένα εκατομμύριο μπανιέρες σε 60 δευτερόλεπτα! Αλλά το Μάρτη του 1848, το νερό σε αυτό το σημείο σταμάτησε να ρέει. Μια προσωρινή απόφραξη στις εκβολές του ποταμού Νιαγάρα στο Fort Erie του Οντάριο, προκάλεσε τη συρρίκνωση του καταρράκτη σε μια μικρή ροή!

9. Βατικανό
Εσείς που είστε λάτρεις των μουσείων και της τέχνης, πάρτε τις βαλίτσες σας και ταξιδέψτε στην Ιταλία! Το ανεξάρτητο κρατίδιο στο κέντρο της Ρώμης, φιλοξενεί το μεγαλύτερο συγκρότημα μουσείων στον κόσμο που διαθέτει έναν πλούτο αρχαιολογικών θησαυρών και αριστουργημάτων που συλλέγονται από Πάπες εδώ και πολλά χρόνια.

10. Σινικό Τείχος της Κίνας
Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας ενδιαφέρων αστικός μύθος που υποστηρίζει ότι το Σινικό Τείχος είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από το διάστημα. Όμως, παρά τους ισχυρισμούς από διάφορες πηγές, η N.A.S.A. δηλώνει ότι το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν είναι ορατό από το φεγγάρι.

11. Πινακίδα «Hollywood», Λος Άντζελες, Η.Π.Α.
Η περίφημη πινακίδα «Hollywood», στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., κατασκευάστηκε αρχικά το 1923 ως μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα. Ο εκδότης των Los Angeles Times, Harry Chandler ζήτησε την τοποθέτησή της, για να διαφημίσει την ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας του. Εκείνη την εποχή, το σήμα έγραφε «Hollywoodland» και είχε σχεδιαστεί για να παραμείνει ένα χρόνο. Ογδόντα χρόνια αργότερα, αυτό το σήμα (14 μέτρων ύψους και 110 μέτρων μήκους) θαυμάζεται από επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

12. Εκκλησία Sagrada Familia, Βαρκελώνη
Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, η εκπληκτική Sagrada Familia, είναι ένα πολυδάπανο έργο σε εξέλιξη. Το σχέδιο του Gaudi άρχισε το 1882 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2026. Χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από δωρεές και ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Βαρκελώνης.

13. Walt Disney World Resort
Δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο στον κόσμο, αλλά και το μεγαλύτερο. Το Walt Disney World Resort, είναι ένα μαγευτικό μέρος που περιλαμβάνει θεματικά πάρκα, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ζωντανή ψυχαγωγία, κατορθώνοντας έτσι να συναγωνιστεί πολλές μεγάλες πόλεις. Στην πραγματικότητα, η Disney World εκτείνεται σε μια περιοχή δύο φορές μεγαλύτερη από το Μανχάταν. Το θέρετρο είναι επίσης ο μεγαλύτερος ενιαίος χώρος εργοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών με πάνω από 50.000 εργαζομένους να δουλεύουν πίσω από τις μαγικές πύλες του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου