Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ 6ος ΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ

της Κατερίνας Μ. Μάτσου

Με το γνωστό, καλαίσθητο εξώφυλλο, που έχει καθιερώσει από το πρώτο του τεύχος και με μία πληθώρα θεμάτων από την επικαιρότητα, τη λαογραφία και την παράδοση του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, κυκλοφόρησε ο νέος, 6ος τόμος του ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ για το 2011.
Το ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ αποτελεί τη συνέχεια του Ημερολογίου Κοζάνης, που εξέδιδε από το 1975 ο γνωστός για τις συγγραφικές του καταθέσεις και μελέτες δάσκαλος κος Αναστάσιος Ζ. Μπέλλος. Μετά την ανάληψη της διεύθυνσης του περιοδικού από το γιο και διάδοχο του κο Ζήση Μπέλλο το 2005, το ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ συνεχίζει την πετυχημένη πορεία, που το Ημερολόγιον Κοζάνης ξεκίνησε, καλύπτοντας θεματικά με το νέο του τίτλο και νέα μορφή όλο το δυτικομακεδονικό χώρο.
Ο νέος 6ος τόμος του περιοδικού φιλοξενεί μία πληθώρα άρθρων και μελετών σημαντικών πνευματικών προσωπικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο (Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδου, Αναστάσιος Δάρδας, Νικόλαος Μέρτζος, Γεώργιος Μπόντας, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος κ.α.). Παράλληλα στις σελίδες του καταγράφονται όλα τα σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, συνοδευόμενα από πολλές φωτογραφίες και πλούσια εικονογράφηση και οι νέες εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών. Παρόντα πάντα τα άρθρα και οι μελέτες των δύο δημιουργών του Αναστάσιου και Ζήση Μπέλλου.
Το ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ κυκλοφορεί με ετήσια περιοδικότητα, μία φορά το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου