Σάββατο 2 Μαΐου 2015

100.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ JAMES BALTSOIS



Το σχολικό συγκρότημα του Πενταλόφου πρόκειται σύντομο να ανακαινισθεί εξ ολοκλήρου από τη δωρεά-διαθήκη του ευεργέτη James Baltsois με το ποσό των 100000 δολαρίων Η.Π.Α.
Το διαπολιτισμικό σχολείο  βρίσκεται σε υψόμετρο 1040 μέτρων, μέσα σε ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, με πλούσια δασική βλάστηση και μακριά από πηγές μόλυνσης και ρύπανσης. Στο σχολείο λειτουργεί τριτάξιο γυμνάσιο καθώς και τρεις (3) λυκειακές τάξεις με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο φυσικής .πληροφορικής και κλειστό γυμναστήριο, Διαθέτουμε Μαθητική Εστία τη οποία παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως 100 μαθητών-μαθητριών, υπό την επίβλεψη και φροντίδα εκπαιδευμένων και έμπειρων ατόμων για την ασφαλή διαβίωση των παιδιών .Η Μαθητική Εστία απέχει 200 μέτρα από το σχολείο.
Παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας φροντιστηριακών τμημάτων για την καλύτερη και ταχύτερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης παραδοσιακών χορών στο σχολείο. Το ίδρυμα Αλέξανδρος Καρούτας διασφαλίζει τα ακόλουθα:
-Την δωρεάν διαμονή και σίτιση των μαθητών.
-Την επιδότηση των μαθητών μι το ποσό 50 ευρώ μηνιαίως.
-Την δωρεάν πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Γ΄ Λυκειακής τάξης.
-Την επιδότηση των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις με το ποσό των 800 ευρώ
έκαστος.
Κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τον κο Λαμπανάρη η βράβευση όλων των μαθητών κάθε τάξης του σχολείου με το ποσό των 150 ευρώ έκαστος. Για τους παραπάνω λόγους μπορεί το σχολείο  να φιλοξενήσει έως και 100 μαθητές-μαθήτριες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΚΩΣΤΑΣ
                                                                                                         

http://www.kozan.gr/post/204465

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου