Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ





Τι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων; Τι μετρούσε ο μηχανισμός των Αντικυθήρων; Ποιος σχεδίασε και γιατί τα ζώα στο οροπέδιο Νάζκα; Υπάρχουν εξωγήινοι; Αναπάντητα ερωτήματα και κάποια που έχουν εξηγηθεί μερικώς, απασχολούν τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
Μια σειρά από εξαφανίσεις αεροσκαφών και μυστηριώδη ναυάγια έχουν δώσει σε αυτήν την περιοχή -που στις κορυφές της έχει τη Φλόριντα, το Πουέρτο Ρίκο και τα νησιά Βερμούδες- το προσωνύμιο Τρίγωνο του Διαβόλου. Έχουν αναφερθεί παρεμβολές στις πυξίδες, ασυνήθιστα κακός καιρός, έκλυση μεθανίου, ακόμα και ύπαρξη εξωγήινων. Ωστόσο, καμία επίσημη αρχή δεν αναγνωρίζει ότι εκεί συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Ανακαλύφθηκε το 1901 σε ένα ναυάγιο που χρονολογείται ανάμεσα στο 87 και στο 63 π.Χ., αλλά ο ίδιος ο μηχανισμός πιστεύεται ότι είναι παλαιότερος. Είναι ο αρχαιότερος γνωστός πολύπλοκος μηχανισμός και πιστεύεται πως ήταν ένα αστρονομικό υπολογιστικό μηχάνημα που προσδιόριζε το χρόνο με βάση τις κινήσεις του ήλιου, της σελήνης και τις μεταξύ τους σχέσεις. Είναι άγνωστο ποιος τον κατασκεύασε και πώς χρησιμοποιήθηκε. Βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

ΤΟ «ΒΟΥΗΤΟ» ΤΟΥ ΤΑΟΣ
Ένα παράξενο «μουρμουρητό» σε χαμηλή συχνότητα, που ακούγεται μέσα από τη γη, που μπορούν να το ακούσουν περίπου 2 στους εκατό ανθρώπους και το οποίο έχει αναφερθεί σε διάφορα σημεία του κόσμου, αλλά με γνωστότερη την πόλη Τάος στο Νέο Μεξικό των Η.Π.Α. (αλλά και σε Αγγλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Ιρλανδία κ.α., κατά παράξενη σύμπτωση μόνο στον αγγλόφωνο κόσμο). Μία εξήγηση μπορεί να είναι ότι οφείλεται στην κίνηση των τεκτονικών πλακών, στη σύγκρουση θαλασσίων ρευμάτων ή ακόμα και σε ακουστική πάθηση.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ VOYNICH
Ένα πλήρες βιβλίο με κείμενο και σχέδια, γράφτηκε περί το 1400, πέρασε από διάφορες βιβλιοθήκες ευγενών τους επόμενους αιώνες και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να διαβάσει ούτε μισή του λέξη. Είναι γραμμένο σε άγνωστη και ακατανόητη γλώσσα, με τα σχέδιά του να σχετίζονται με βότανα, φαρμακολογία, βιολογία και αστρονομία. Χιλιάδες ειδικοί μέχρι σήμερα το έχουν μελετήσει, κανείς δεν το έχει ερμηνεύσει με αποτέλεσμα να υπάρχει η εκδοχή πως γράφτηκε επίτηδες ώστε να μην σημαίνει τίποτα.

UFO ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ
Το σίγουρο είναι πως δεν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν. Το ερώτημα είναι αν μας έχουν επισκεφθεί πλάσματα από άλλους πλανήτες. Ή αν έχουν στείλει σήματα και εξερευνητικές συσκευές όπως έχουμε κάνει και εμείς προς το ηλιακό σύστημα. Χιλιάδες οι αναφορές και οι υποθέσεις, διαδεδομένες οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ούτε μία απτή απόδειξη μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΚΑ
Σε ένα οροπέδιο του Περού με ιδιαίτερη ξηρασία, άνθρωποι σχεδίασαν στο έδαφος περί το 400 με 600 μ.Χ. εκατοντάδες τεράστιες μορφές που απεικονίζουν ανθρώπους, ζώα, πουλιά, έντομα, ψάρια και δέντρα. Το ξηρό κλίμα διατήρησε τις γραμμές μέχρι την ανακάλυψή τους από τους Ισπανούς το 1553, αλλά μόνο μετά την εφεύρεση του αεροπλάνου τον 20ό αι. αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο. Πιστεύεται ότι εξυπηρετούσαν θρησκευτικούς ή αστρονομικούς σκοπούς, αλλά υπάρχει και η θεωρία πως πρόκειται για διαστημοδρόμιο αφού οι μορφές είναι ορατές μόνο από μεγάλο ύψος και δεν έχουν νόημα για κανέναν στο έδαφος.

ΠΤΗΣΗ 19
Στις 5 Δεκεμβρίου 1945 πέντε αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη με 14 πιλότους εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων σε εκπαιδευτική αποστολή χωρίς ποτέ να βρεθούν τα συντρίμμια τους. Ένα άλλο αεροσκάφος με 13 επιβαίνοντες που εστάλη για έρευνα και διάσωση εξαφανίστηκε εξίσου μυστηριωδώς. Μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει την αιτία, ούτε το σημείο της συντριβής.

ΤΖΑΚ Ο ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ
Ο διασημότερος δολοφόνος όλων των εποχών είναι και ο πιο μυστηριώδης. Από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1888 στο Λονδίνο δολοφόνησε πέντε γυναίκες έχοντας αφαιρέσει εσωτερικά τους όργανα. Ο Τύπος της εποχής έδωσε μεγάλη έκταση στην υπόθεση, η αστυνομία αφιέρωσε όλες της τις δυνάμεις, αλλά στη συνέχεια ο δράστης απλώς εξαφανίστηκε. Βιβλία, ταινίες και μελέτες που ακολούθησαν απλώς ενίσχυσαν τον μύθο του, αλλά το μυστήριο παραμένει.

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
887 αγάλματα που λαξεύτηκαν από το 1250 μέχρι το 1500 μ.Χ. από τους κατοίκους του απομονωμένου νησιού, τοποθετήθηκαν στην περίμετρό του με άγνωστη μέθοδο, καθώς το καθένα ζυγίζει 80 τόνους και δεν βρέθηκαν ποτέ στο νησί στοιχεία ή μηχανισμοί που να εξηγούν το πώς μεταφέρθηκαν. Μεταξύ τους βρίσκεται και ένα μισοτελειωμένο που, αν ολοκληρωνόταν, θα ζύγιζε 270 τόνους.

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ
Από τη δεκαετία του ’70 εμφανίστηκαν στους αγγλικούς αγρούς σχέδια στα σπαρτά που ήταν αδύνατον να έχουν γίνει τυχαία. Πολύπλοκα σχέδια που σχηματίζονταν από «πατημένα» φυτά μέσα στην καλλιεργημένη έκταση. Για χρόνια τα σχέδια αποδίδονταν σε εξωγήινους και ειδικοί διατείνονταν πως μερικά είναι τόσο πολύπλοκα που είναι αδύνατον να έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι. Το 1991 δύο άνθρωποι δήλωσαν δημόσια πως είναι υπεύθυνοι για σχεδόν όλα τα σχέδια που παρατηρήθηκαν, αλλά το φαινόμενο δεν σταμάτησε και, για πολλούς, δεν εξηγήθηκε πλήρως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου