Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ!



Μια από τις μεγαλύτερες ντίβες που έχουν περάσει ποτέ από το σινεμά, σίγουρα μέσα στις 5 πρώτες, η Marlene Dietrich, για ένα διάστημα είχε βάλει σκοπό της ζωής της να δολοφονήσει τον Χίτλερ.
Η Marlene Dietrich, ήταν Γερμανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου που έγινε γνωστή το 1930 όταν συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Josef Von Sternberg στην ταινία που της χάρισε διεθνή φήμη, τον Γαλάζιο Άγγελο (Der blaue Engel). Μετά, όπως πολλοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες, έφυγε από την Γερμανία, γιατί έβλεπε το τέρας του ναζισμού να θεριεύει. Η ίδια με τον Sternberg πήγαν στο Hollywood ενώ έγινε μια από τις μεγαλύτερες πολέμιες του Χίτλερ και του ναζισμού.
Αυτή η μοιραία ντίβα λοιπόν είχε βάλει στόχο της να δολοφονήσει τον Χίτλερ, όπως αποκαλύπτεται ανάμεσα σε πολλά άλλα, στην βιογραφία της. Μοιραίες σχέσεις, θυελλώδεις έρωτες, απογοητεύσεις, ίντριγκα, πολιτική… μια ζωή πλούσια σε όλα. Η Marlene τα έζησε όλα στο έπακρο, καθώς όπως όσοι τη γνώριζαν δηλώνουν ότι ήταν μια γυναίκα χωρίς όρια. Ο εραστής της Douglas Fairbanks Jr, αποκάλυψε ότι η Marlene ήταν έτοιμη να αποπλανήσει και να δολοφονήσει τον Χίτλερ, βλέποντας με αγωνία την κατάσταση που επικρατούσε στην πατρίδα της. Αν και απέφευγε να επιστρέψει στη Γερμανία και να κάνει ταινίες που θα ήταν προπαγάνδα για το Γ΄ Ράιχ, ο Fairbanks Jr αποκάλυψε χρόνια αργότερα ότι η θρυλική ηθοποιός ήθελε να επιστρέψει για μία ταινία, με μόνο στόχο να γνωρίσει τον Χίτλερ, ώστε να τον σαγηνεύσει και αφού τον αποπλανούσε να τον δολοφονούσε. Θα υποκρινόταν ότι ήταν ερωτευμένη μαζί του, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Fairbanks Jr. και καθώς είχε ακούσει ότι ο Χίτλερ ήταν θαυμαστής της, πίστευε ότι θα ήταν εύκολο να τον… ξεμοναχιάσει. Επειδή γνώριζε ότι θα της έκαναν σωματικό έλεγχο, σκεφτόταν να μπει γυμνή στο δωμάτιό του και προσπαθούσε να βρει με ποιο τρόπο θα τον σκότωνε. Μη μπορώντας να βρει κάτι βολικό δεν εκτέλεσε ποτέ το μεγαλεπήβολο σχέδιό της, αν και ο Fairbanks Jr. ήταν σίγουρος πως δεν της έλειπαν ούτε η τόλμη ούτε το θάρρος για το εγχείρημά της. Αν είχε βρει τη μέθοδο δολοφονίας του θα το είχε κάνει, δήλωσε. Η σχέση της με τον Fairbanks Jr. τελείωσε το 1938, επειδή όπως πίστευε ο ίδιος, απλώς τον είχε βαρεθεί.


http://www.nikosonline.gr/?p=12629

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου