Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Την ετήσια θεία Λειτουργία για το 2010 πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 ο Σύλλογος Φίλων του Ψηλού Αη-Λιά και των λοιπών εξωκκλησίων της Κοζάνης, μία πολιτιστική κίνηση που συμπληρώνει φέτος εννέα χρόνια ζωής. Όπως και ο τίτλος του φανερώνει και όπως από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έχει καθιερώσει, ο Σύλλογος πραγματοποίησε και φέτος τη ιερά θεία Λειτουργία σε ένα από τα εξωκκλήσια της Κοζάνης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.
Ο Σύλλογος Φίλων του Ψηλού Αη-Λιά και των λοιπών εξωκκλησίων ιδρύθηκε πριν από εννέα χρόνια με πρωταρχικό σκοπό και μέλημα τη φύλαξη του Ιερού Ναού του Ψηλού Αη-Λιά στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Σύντομα αγκάλιασε όλα τα εξωκκλήσια της πόλης της Κοζάνης, που χτισμένα εκτός των ορίων της πόλης, σε αλσύλλια και πάρκα, περιοχές παρόμοιες με το λόφο του Ψηλού Αη-Λιά είχαν και παρόμοιες ανάγκες φύλαξης και προστασίας. Σε κάποιους από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, όπως προσέχουμε και φροντίζουμε και τα εξωκκλήσια μας, κομμάτια της τοπικής λαϊκής παράδοσης. Οι Κοζανίτες έχουμε -και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές- μία ιδιαίτερη αγάπη για τις εκκλησίες, όχι μόνο της πόλης της Κοζάνης, αλλά ολόκληρης της Μητροπολιτικής Επαρχίας μας. Στα εννέα χρόνια της ύπαρξής του ο Σύλλογος έχει κατορθώσει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλους τους τομείς της δράσης του και να θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους τους πόλης, με ποικίλες δραστηριότητες και πολλές συναντήσεις των μελών του, κατά τη διάρκεια του χρόνου, που αυξάνονται καθημερινά. Προσφορά των μελών ήταν άλλωστε και τα κεράσματα, που μοιράστηκαν με το πέρας της θείας Λειτουργίας.
Μετά τη θεία Λειτουργία της Κυριακής τα μέλη του Συλλόγου ανανέωσαν το ραντεβού τους για μία ακόμα συνάντηση στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά και την υπόσχεση τήρησης του αρχικού σκοπού τους, τη φύλαξη των εξωκκλησίων της Κοζάνης.

1 σχόλιο:

  1. Ο πλήρης τίτλος είναι: Η ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ ΑΗ-ΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ. Στάλθηκε για δημοσίευση: 14/6/2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή